Luni, 17 martie 2008
 Arhiva Stiri
A fost lansat site-ul Centrului de Mediere si Arbitraj Maramures
"Medierea reprezinta o alternativa in raport cu sistemul judiciar, o modalitate de solutionare a conflictelor dintre parti, constand in aceea ca o terta persoana, neutra si impartiala , MEDIATORUL, ajuta partile sa gaseasca impreuna o solutie avantajoasa pentru acestea si astfel sa rezolve conflictul.

In cadrul medierii partile detin controlul si iau singuri deciziile, solutiile fiind stabilite de persoanele asupra carora se produc si consecintele. Mediatorul nu isi va impune niciodata propriile solutii, acesta doar ajutand partile sa-si cunoasca mai bine propriile nevoi si sa conlucreze pentru a gasi solutia avantajoasa pentru toate partile.

Pornind de la caracterul exclusiv voluntar al medierii, partile au puterea de a renunta oricand la continuarea acestei proceduri. Discutiile purtate in timpul sedintelor de mediere sunt strict confidentiale si nu vor fi dezvaluite, Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator stabilind faptul ca mediatorul nu va putea avea calitatea de martor in legatura cu informatiile primite in timpul unei astfel de sedinte."

Site-ul Centrului de Mediere si Arbitraj Maramures este: www.cmamm.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania