Luni, 17 decembrie 2007
 Arhiva Stiri
Protocol de colaborare UCMR- ELSA Romania

Timisoara, 17 Decembrie 2007 – Pentru sprijinirea colaborarii, promovarii si sustinerii reciproce in domeniile de activitate specifice, Uniunea Centrelor de Mediere din Romania si ELSA Romania  au incheiat un Protocol de Colaborare.

In baza acestui protocol incheiat pe o perioada nedeterminata,  se vor desfasura in parteneriat activitati de promovare a medierii in Romania, se vor incheia la nivel local parteneriate intre Centrele de Mediere si Grupurile Locale ELSA, se vor organiza campanii de promovare comune, se vor coorganiza evenimente, se vor distribui materiale de marketing ale partenerului la evenimentele nationale precum si la alte activitati individualizate prin protocol.

Necesitatea  diseminarii informatiilor despre  mediere in randul membrilor ELSA, viitori practicienii in domeniul juridic, a condus la semnarea prezentului protocol. Astfel, UCMR-ul va asigura stagii de practica la Centrele de Mediere pentru studentii selectati de ELSA si ii va sprijinii pe acestia prin organizarea de traininguri tinute de catre membrii UCMR pe teme in care acestia sunt specializati. Reprezentantii UCMR-ului vor tine discursuri si seminarii la evenimentele ELSA.

Pe site-urile partilor semnatare  se va face o prezentare a partenerului din prezentul protocol. Nu in ultimul rand, conform protocolului, se va mentiona numele partenerului in materialele de presa si in aparitiile mass-media.

In spiritul protocolului se va realiza o promovare eficienta a partenerilor atat la nivel national cat si la nivel european avand in vedere faptul ca UCMR este membra fondatoare a EMNI iar ELSA Romania este membra ELSA.

Profesia de mediator  fiind o alternativa profesionala viabila pentru viitorii absolventi ai invatamantului juridic, Uniunea Centrelor de Mediere din Romania a incheiat prezentul protocol in scopul promovarii institutiei medierii in domeniul universitar juridic, ELSA Romania fiind un partener reprezentativ pentru realizarea acestor obiective.


Departamentul de Relatii Publice al UCMR

Presedinte,

Sustac Zeno Daniel 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania