Luni, 23 februarie 2015
 Arhiva Stiri
U.C.M.R. propune o echipa de noua mediatori pentru alegerile viitorului Consiliu de Mediere

Uniunea Centrelor de Mediere din România
www.ucmro.ro
Luni, 9 Februarie 2015

 

U.C.M.R. propune o echipa de noua mediatori pentru alegerile viitorului Consiliu de Mediere

 

București, 9 Februarie 2015 - Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) anunta ca sambata 7 februarie 2015 si-au depus candidatura cei noua mediatori membri ai Uniunii la alegerile pentru viitorul Consiliu de Mediere din Romania: Mugur Mitroi – Bucuresti, Dolj; Rodica Cociu Anghel – Prahova; Lucian Marian Enache – Constanta; Marina Ioana Alexandru – Maramures; Nicolae Stef Stefan – Alba si Salaj; Victoria Graur – Cluj; Ana Maria Tuluc – Sibiu; Anca Iacob – Constanta; Gabriela Ichim – Bacau si Neamt.

Alegerile se vor desfasura in perioada 04-14 martie 2015.

Obiectivele echipei propuse de U.C.M.R. pentru viitorul Consiliu de Mediere din Romania sunt clare si reunesc toate masurile necesare pentru reformarea profesiei si iesirea din stadiul actual:

  • O noua lege a medierii care sa prevada: obligativitatea incercarii de mediere; acordul de mediere – valoare executorie; calitatea formarii mediatorilor prin examen unic de intrare in profesie; stagiu/mentorat; examen unic de definitivat.
  • Organizarea profesiei la nivelul fiecarui judet (corpul profesional judetean) si national (corpul profesional al mediatorilor din Romania).
  • Promovarea nationala a medierii ca profesie non-juridica, independenta

U.C.M.R. este o federatie compusa din asociatii de mediatori din toata tara, care a desfasurat in mod constant in ultimii 4 ani o activitate de promovare a medierii la nivel national (in medie 2 evenimente/luna) menita sa asigure prezenta in toate mediile si ocaziile, de orice natura, a medierii si mediatorilor.

Aceste activitati au fost posibile in cadrul U.C.M.R. tocmai gratie unei intelegeri comune a obiectivelor urmarite si a capacitatii de decizie. Toate acestea au fost finantate 100% din resursele proprii ale participantilor – in conditiile in care U.C.M.R. nu percepe cotizatii.

Toate acestea demonstreaza o capacitate suplimentara de actiune si o experienta in implementare a echipei de candidati propusi, care sa asigure acea diferenta necesara profesiei in acest stadiu: un Consiliu functional, deci puternic.

U.C.M.R. a inteles ca medierea este a mediatorilor si ca impreuna dam valoare medierii.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata în 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

 

Persoana de contact:
Madalina Calcan

Departament PR U.C.M.R.
Mobil: +40722239261
Tel./fax: +40213201535
office@starseu.eu
www.ucmro.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania