Luni, 29 septembrie 2014
 Arhiva Stiri
S.T.A.R.S. anunta semnarea acordului de parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti

S.T.A.R.S. - Social Training and Antreprenorial Research Society
www.starseu.eu

 

S.T.A.R.S. anunta semnarea acordului de parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti

 

Bucuresti, 29 Septembrie 2014 –   S.T.A.R.S. anunta semnarea acordului de parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in vederea derularii derularii proiectului „Cum poti fi si tu un bun mediator” pe tot parcursul anului scolar urmator.

Proiectul, dezvoltat de asociatia S.T.A.R.S. incepand din 2014, isi propune sa ii ajute pe copii, parinti si cadrele didactice sa descopere latura constructiva a situatiilor conflictuale si sa le dezvolte abilitatile pentru gasirea solutiilor pasnice. Pornind de la premisa ca disputele verbale si fizice din mediul scolar fac dificila integrarea copiilor si adolescentilor si pot deveni o bariera in formarea lor sustenabila ca adulti, o echipa de mediatori S.T.A.R.S. va prezenta notiuni de mediere in scolile si liceele bucurestene, in cadrul unor sesiuni de instruire, ateliere de lucru interactive, teste, concursuri etc.

Astfel, persoanele implicate in mediul scolar vor afla detalii despre modul in care tehnicile de mediere pot contribui la crearea unor modele adecvate de comportament pozitiv si tolerant, chiar si dincolo de limita scolii. In acest fel, mediatorii S.T.A.R.S. isi propun sa contribuie la prevenirea aparitiei si escaladarii unor conflicte mai grave, dar si la facilitarea integrarii in comunitate a elevilor.

Multumim conducerii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, institutiilor de invatamant si acelor cadre didactice care au inteles importanta scolii ca prim spatiu de mediere, de trecere intre familie si societate; ne-am bucurat de deosebita deschidere si intreaga lor sustinere, astfel incat proiectul se va derula pe tot parcursul anului scolar 2014-2015”, declara dna Georgeta Jeles, reprezentanta a echipei de proiect.

 

Despre S.T.A.R.S.


S.T.A.R.S. Social Training and Antreprenorial Research Society, afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin incurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala. S.T.A.R.S. este o organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil inalt, profesionisti in domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanti ai societatii civile.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005, reunind asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

 

Madalina Calcan
Departament PR S.T.A.R.S.
Tel./fax: +40213201535
Mobil: 0722239261
office@starseu.eu
www.starseu.eu 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania