Sambata, 21 iunie 2014
 Arhiva Stiri
Proiectul „Cum sa fii si tu un bun mediator”

S.T.A.R.S. - Social Training and Antreprenorial Research Society
www.starseu.eu

 

Proiectul mediatorilor S.T.A.R.S. „Cum poti fi si tu un bun mediator” va continua si in anul scolar urmator

 

Bucuresti, 19 Iunie 2014 –   Echipa mediatorilor S.T.A.R.S. anunta continuarea derularii proiectului „Cum poti fi si tu un bun mediator” pe tot parcursul anului scolar urmator.

Debutand in luna aprilie 2014 in cadrul Saptamanii „Scoala Altfel”, proiectul dezvoltat de asociatia mediatorilor S.T.A.R.S. isi propune sa dezvolte abilitatile elevilor pentru gasirea solutiilor amiabile, pentru reducerea violentei verbale si fizice in randul copiilor. In cadrul acestui proiect, o echipa de  mediatori prezinta notiuni de mediere elevilor din scolile si liceele bucurestene, in cadrul unor sesiuni de instruire, ateliere de lucru interactive, teste, concursuri etc.

Medierea prezinta abordari care au la baza dialogul, comunicarea si luarea deciziilor intr-un mod participativ. Pornind de la premisa ca disputele verbale si fizice din mediul scolar fac dificila integrarea copiilor si adolescentilor si pot deveni o bariera in formarea lor sustenabila ca adulti, mediatorii S.T.A.R.S. isi propun sa ii ajute pe copii sa descopere latura constructiva a situatiilor conflictuale si sa le dezvolte abilitatile pentru gasirea solutiilor pasnice. Crearea unor modele adecvate de comportament pozitiv si tolerant, chiar si dincolo de limita scolii, va contribui la prevenirea aparitiei si escaladarii unor conflicte mai grave, dar si la facilitarea integrarii in comunitate a elevilor.

Multumim conducerii institutiilor de invatamant si acelor cadre didactice care au inteles importanta scolii ca prim spatiu de mediere, de trecere intre familie si societate; ne-am bucurat de deosebita deschidere si intreaga lor sustinere, astfel incat proiectul se va derula pe tot parcursul anului scolar 2014-2015”, declara dna Georgeta Jeles, reprezentanta echipei de proiect.

Pana in prezent, mediatorii S.T.A.R.S. au introdus notiuni despre posibilitatile de solutionare pasnica a disputelor elevilor claselor a II-a – a XI-a de la Scoala Gimnaziala nr. 88, Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta, Scoala „Anastasia Popescu”, Colegiul National I.L. Caragiale si Liceul cu program sportiv Clinceni. Elevii au aflat astfel, pe intelesul lor, ce este conflictul si care sunt consecintele acestuia, primind cateva notiuni despre cum pot ei insisi sa contribuie la rezolvarea acestuia ca un mediator.

S.T.A.R.S. - Social Training and Antreprenorial Research Society, asociatie afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin incurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala. S.T.A.R.S. este o organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil inalt, profesionisti in domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanti ai societatii civile.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005, reunind asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

 

Madalina Calcan
Departament PR S.T.A.R.S.
Tel./fax: +40213201535
Mobil: 0722239261
office@starseu.eu
www.starseu.eu

 

16.06.2014 Proiectul cum sa fii si tu un bun mediator - Liceul Sportiv Clinceni - cls. a II-III a


13.06.2014 Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator - Liceul Sportiv Clinceni - cls. a XI-a


10.06.2014 Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator - Liceul Sportiv Clinceni - cls. a V-VI-a


03.06.2014 Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator - CN Caragiale - cls. a XI-a


27.05.2014 Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator - Cls. a II-a de la Scoala Anastasia Popescu in vizita la biroul mediatorilor STARS


09.04.2014 Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator - Cls. a II-a Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta Bucuresti


08.04.2014 Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator - Cls. a IV-a Scoala Gimnaziala nr. 88 Bucuresti 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania