Vineri, 14 martie 2014
 Arhiva Stiri
Centrul de Mediere ”Alfa” Galați susține combaterea violenței în școli prin mediere

UniuneaCentrelor de Mediere din România (U.C.M.R.)
www.ucmro.ro
București, 14 Martie 2014

 

CENTRUL DE MEDIERE “ALFA” GALAȚI SUSȚINE COMBATEREA VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI PRIN MEDIERE

 

Miercuri 12 martie 2014, la Biblioteca Județeană “V.A. Urechia” din Galați, a avut loc lansarea proiectului ”Prevenirea conflictelor în școli”, organizată de instituția gazdă, la inițiativa Centrului de Mediere ”Alfa”, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați.  Proiectul, care se va derula pe o perioadă de 1 an sub motto-ul „Violența este arma celor slabi”, vizează contribuția mediatorilor gălățeni la procesul educațional prin informarea cadrelor didactice și elevilor despre posibilitatea soluționării conflictelor școlare prin mediere, dar și a altor dispute ce au legătură cu sistemul de învățământ.

Lansarea s-a desfășurat în cadrul unei audiențe numeroase și deosebit de interesate alcătuită din presă, cadre didactice, elevi, psihologi școlari și bibliotecari din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 16, Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc, Școlii Gimnaziale nr. 20, Liceului Teoretic Emil Racoviță, Școlii Gimnaziale nr. 28, Liceului Teoretic Dunărea, Fundației ”Cuvânt întrupat”.

Mediatorii Centrului ALFA Galați, reprezentat prin președinte dl. Laurențiu-Georgian Dumbravă, dna Anamaria Iorga și dna Coca Drăgan, împreună cu dl. Zanfir Ilie - director general și dna Letiția Buruiană - director adjunct Biblioteca Județeană "V.A.Urechia" Galați, au prezentat etapele proiectului, răspunzând în același timp întrebărilor privind modalitățile de rezolvare prin tehnici de mediere a cazurilor de violență în mediul școlar.

Centrul de Mediere ALFA Galați are în derulare, de asemenea, proiectul “Totul pentru educație”, împreună cu Școala Gimnazială nr. 20, în vederea desfășurării de activități extrașcolare pentru reducerea violenței de orice fel și instruirea elevilor pentru intervenirea în dispute școlare cu tema “mediatori de serviciu în școală”.

Asociația Centrul de Mediere ALFA din Galați, asociație afiliată Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.), a fost fondată la începutul anului 2013 cu scopul de a sprijini gălățenii să-și rezolve conflictele în afara sălii de judecată, reducând costurile de bani, timp și stres, într-un cadru confidențial și profesionist. De asemenea, Asociația Centrul de Mediere ALFA militează pentru un cadru organizatoric pentru mediatori, astfel încât aceștia să dispună de condiții adecvate, de materiale informative și de know-how pentru practicarea acestei profesii.

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federația națională înființată în 2005 care reunește asociații profesionale ale mediatorilor din fiecare județ al României.

 

MădălinaCalcan

Departament PR al U.C.M.R.
office@ucmro.ro
www.ucmro.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania