Marti, 18 februarie 2014
 Arhiva Stiri
Centrul de Mediere „Alfa” Galați anunță semnarea a două protocoale privind medierea conflictelor școlare

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.)
www.ucmro.ro
București, 17 Februarie 2014

 

CENTRUL DE MEDIERE “ALFA” GALAȚI ANUNȚĂ SEMNAREA A DOUĂ PROTOCOALE PRIVIND MEDIEREA CONFLICTELOR ȘCOLARE

 

În cursul lunii februarie 2014, Asociația Centrul de Mediere ALFA Galați a semnat și a lansat două proiecte de promovare pe plan local a medierii.

Sub denumirea “Totul pentru educație”, Centrul de Mediere ALFA și Școala Gimnazială nr. 20 au semnat un Protocol pentru organizarea și desfășurarea de activități extrașcolare cu scopul identificării și reducerii violenței de orice fel în școală. Proiectul are drept grup-țintă cadrele didactice, elevii și părinții, urmând a fi organizate activități de prezentare privind informarea pentru soluționarea conflictelor prin procedura medierii ori cu subiecte pe tematica medierii conflictelor școlare, alături de instituțiile partenere din proiect. De asemenea, vor fi instruiți elevi pentru intervenirea în dispute școlare cu tema “mediatori de serviciu în școală”.

Al doilea protocol - “Prevenirea conflictelor în școală” - semnat de Centrul de Mediere ALFA cu Inspectoratul Școlar Galați. Biblioteca județeană V. A. Urechia Galați și Centrul Județean de Resurese și Asistență Educațională Galați, are drept obiective desfășurarea unor activități educative comune, cu scopul de a contribui la procesul educațional prin informarea cadrelor didactice și elevilor despre posibilitatea soluționării conflictelor școlare prin mediere, dar și a altor dispute ce au legatură cu sistemul de învățământ. Durata de desfășurare a protocolului este 1 an de zile.

Mediatorii gălațeni își propun să se implice în viața comunității, întrucât educația copiilor și tinerilor este o misiune de responsabilitate, în care trebuie să participe cu eforturi susținute atât școala, cât și comunitatea”, declară dl. Laurențiu Dumbravă, președintele Centrului de Mediere ALFA Galați. Acesta a precizat ca o primă activitate constând în prezentarea unor elemente introductive despre mediere va avea loc în data de 20 februarie 2014 la Școala Gimnazială nr. 20.

Asociația Centrul de Mediere ALFA din Galați, asociație afiliată Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.), a fost fondată la începutul anului 2013 cu scopul de a sprijini gălățenii să-și rezolve conflictele în afara sălii de judecată, reducând costurile de bani, timp și stres, într-un cadru confidențial și profesionist. De asemenea, Asociația Centrul de Mediere ALFA militează pentru un cadru organizatoric pentru mediatori, astfel încât aceștia să dispună de condiții adecvate, de materiale informative și de know-how pentru practicarea acestei profesii.

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federația națională înființată în 2005 care reunește asociații profesionale ale mediatorilor din fiecare județ al României.

 

MădălinaCalcan
Departament PR al U.C.M.R.
office@ucmro.ro
www.ucmro.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania