Luni, 7 octombrie 2013
 Arhiva Stiri
Am implinit 3 ani. Anul acesta o luam de la capat.

 

Am implinit 3 ani.
Anul acesta o luam de la capat

 

 

Luna octombrie 2010 a reprezentat pentru profesia de mediator momentul in care singura revista de specialitate cu aparitie lunara, editata bilingv, romana-engleza, se lansa pe piata romaneasca si europeana.
La distanta de trei ani pot spune ca cele 36 de aparitii au dus la maturizarea echipei de profesionisti care lucreaza la elaborarea acesteia, dar si la inmultirea colaboratorilor permanenti prin atragerea in dezvoltarea proiectului „Medierea Tehnica si Arta” a elitei profesionale romanesti.
Constat cu satisfactie ca ingredientul principal al unei retete de succes il reprezinta perseverenta dublata de calitate.
Acum putem spune cu maxima satisfactie pentru toti: Suntem AICI!
Multumesc echipei !
Mult spor!

Mugur Bogdan Mitroi
FMMM Romania
Editor fondator

 


 

Octombrie 2013 este luna in care revista „Medierea Tehnica si Arta” implineste 3 ani de existenta; 36 de numere lunare tiparite si disponibile gratuit si on-line; peste 120 de locatii nationale si peste 10 locatii internationale de distributie a editiei print; zeci de colaboratori; o echipa.

Aniversarea ar putea prilejui un moment de reflectie despre cand si de ce a inceput acest proiect: in septembrie 2010 s-a materializat ideea lui Mugur Mitroi de a crea o publicatie periodica pentru mediatorii romani. Experienta sa anterioara, ca mediator si trainer, l-a condus catre acest proiect ca o necesitate. Scopurile au fost multiple: crearea unei literaturi de specialitate autohtone, credibilizarea profesiei, informarea mediatorilor cu privire la practicile si standardele internationale in domeniu, promovarea profesionistilor romani, conectarea la planul international.

Randurile de fata nu isi propun insa un laudatio festiv. Realist, proiecte cu scopuri nobile afisate au mai aparut; pana si reviste de mediere au mai aparut sporadic, 1-2 numere, in Romania. Suntem totusi singurii care au ajuns la venerabila varsta de 3 ani de publicatie lunara neintrerupta, bilingv romano-engleza.

Cum?
Esentiale se pare ca sunt alte coordonate: vointa trebuie dublata de perseverenta si viziune. Gasesc fundamentale motivatiile care ne-au sustinut si insufletit in acest rastimp: complet nobile (de la primul impact, domeniul in sine reuseste sa atinga umanul din fiecare) sau complet pragmatice (medierea este totusi un job de zi cu zi) – toate isi gasesc izvorul in ceea ce se numeste „viziune de ansamblu”: stradania de a contribui la consolidarea menirii mediatorului ca factor de reconciliere si dialog intra si inter-comunitar.

Nu suntem jurnalisti, specialisti PR, social media, vanzatori sau tehnoredactori. Cand a trebuit sa invatam (cu stangacie) de la zero despre „facerea” unei reviste; fonturi; layout; copyrights; livrare si distributie; evenimente; diferenta dintre notoriety si awarness; bugete; s.a.m.d. – intrebarea „de ce o facem?” a aparut cu siguranta.
Din experienta de 3 ani, insusi drumul este o lectie si o rasplata in sine. Nu vreau si nu pot sa ratez ocazia de a multumi tuturor colaboratorilor si, dincolo de ei, oamenilor intalniti, a caror caldura ne-a inconjurat si crescut.  

Asadar, am ales sa (ne) sarbatorim asa cum simtim: campania C.R.E.D. (Copiii Rad, Eu Daruiesc) a fost lansata inca de anul trecut. Dincolo de festivitati de gala, am dorit sa punem in practica ceea ce reprezinta valorile noastre: am initiat si sprijinit strangerea de fonduri pentru Centrul de Zi „Sf. Mucenita Sofia” din Bucuresti si am organizat „concursuri de gatit” ale mediatorilor-colaboratori in urma carora produse finite au fost donate unor semeni mai putin favorizati.

Anul acesta, intre 4-5 octombrie 2013, sub egida campaniei C.R.E.D., a fost organizata la Durau a doua editie a evenimentului „Maratonul Mustului” - aniversand 3 ani ai revistei si reunind mediatori din toata tara. Prima zi a fost dedicata schimbului de experienta si bune practici in cadrul Conferintei  „Actualitatea in mediere” organizata de Centrul de Mediere Neamt. A doua zi a fost dedicata concursului de gatit in cadrul caruia mediatorii prezenti au pregatit, cu suflet si deosebita pricepere, preparate pentru Azilul de batrani local. Concursul a avut si castigatori: echipa Bacau-Suceava a dus acasa marele premiu; locul doi a revenit echipei Ploiesti-Cluj, in timp ce premiul trei a fost decernat echipei de la Neamt. Mentiuni au fost acordate echipelor din Constanta si Bucuresti.
La finalul evenimentului, castigatori au fost toti participantii, care au constatat ca implicarea intr-o cauza nobila reprezinta un premiu in sine. Le multumim cu drag atat lor, cat si si deosebitelor gazde de la Centrul de Mediere Neamt si sponsorului Crama Dobrogeana Macin  – Curtea Regala.

Fotografii si detalii despre eveniment la acest link: https://www.facebook.com/medierea.tehnicasiarta/media_set?set=a.414172288682622.1073741835.100002695646723&type=3

Ca orice aniversare, inseamna si ca suntem in pragul unui nou an – asadar un nou inceput.
O noua echipa vine sa ne sprijine sa invatam in continuare, sa imbogateasca viziunea noastra, cu entuziasm, experienta si energie: dl. Lucian Marian Enache (coordonator Sectiunea „Aspecte juridice pentru practica medierii”), dna Loredana Paclesan (redactor Sectiunea „Aspecte juridice pentru practica medierii”), dna Ioana Iulia Huiduc (coordonator Sectiunea „Dezvoltare personala – Gradina Secreta” si Sectiunea „Quid Pro Quo” adresata relatiilor cu profesiile juridice), dl. Olivian Bazavan (coordonator Sectiunea „Profil de mediator”).

Le asteptam cu incantare si, mai ales cu incredere, opiniile si proiectele. Va invitam sa ii contactati si sa le scrieti, sa le adresati intrebari, articole si dificultati.

Anul acesta o luam de la capat, luna de luna.

 

Madalina Calcan
Redactor-sef
Mediator STARS
Tel./fax: +40213201535
Mobil: +40722239261
office@mediereatehnicasiarta.ro
www.mediereatehnicasiarta.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania