Vineri, 20 septembrie 2013
 Arhiva Stiri
Centrul de Mediere Ploiesti initiaza proiectul „Medierea – arbitrul suporterilor de fotbal”

 

Centrul de Mediere Ploiesti initiaza proiectul „Medierea – arbitrul suporterilor de fotbal”

 

In scopul realizarii obiectivului principal comun al asociatiilor profesionale din tara, respectiv promovarea medierii si asigurarea la nivel  local si  national a cadrului propice pentru desfasurarea acesteia, Uniunea  Centrelor de Mediere din Romania, la initiativa Centrului de Mediere Ploiesti – prin manager de proiect Petre Ene, lanseaza proiectul „MEDIEREA - ARBITRUL SUPORTERILOR DE FOTBAL”.

Campania de informare se va adresa unui „public tinta”, respectiv suporterii echipelor de fotbal;  astfel, inaintea meciurilor desfasurate „acasa” de catre echipele  favorite, mediatorii vor fi prezenti si vor distribui materiale informative despre mediere si avantajele solutionarii disputelor prin mediere, dar si despre asociatiile profesionale de mediatori din plan local.

Programul va demara la Ploiesti, pe data de 28 septembrie 2013, cu ocazia desfasurarii partidei de fotbal Petrolul Ploiesti - CFR Cluj, prilej cu care membrii Centrului de Mediere Ploiesti, grupati in echipe pentru fiecare dintre cele patru intrari ale stadionului „Ilie Oana”, vor distribui informatii si cateva mii de materiale proprii.

Proiectul urmeaza a fi derulat pe parcursul a 6 (sase) luni de zile (intre 23.09.2013-22.03.2014) continand 12 evenimente de acest gen, conform calendarului prestabilit al evenimentelor de profil din tara comunicat de Liga Profesionista de Fotbal.

Atunci cand am ales ca si grup tinta masa spectatorilor participanti la meciurile de fotbal, am avut in vedere ca prin aceasta actiune ne putem adresa unui grup numeros (intre 3000 si 8000 de persoane) intr-un timp foarte scurt (intre 2 si 3 ore), precum si faptul ca in acest grup ne adresam mai multor categorii profesionale si de varsta (predominant intre 30-50 ani, cu un procent aproximativ de 60%). Estimam ca, prin implicarea asociatiilor locale de mediatori, un procent de 75-80% din spectatorii participanti vor beneficia de informatii si detalii despre mediere” – declara managerul de proiect Petre Ene.

Asociatiile membre sunt invitate sa se inscrie in vederea participarii la aceasta campanie de informare a publicului larg despre avantajele solutionarii disputelor prin mediere. Pentru o mai buna informare privind  necesarul logistic, procedurile administrative necesare desfasurarii actiunilor, asociatiile afiliate U.C.M.R. pot solicita sprijin informativ prin e-mail la adresa  centruldemediereploiesti@gmail.com, in atentia mediator PETRE ENE, membru al Centrului de Mediere Ploiesti – initiator si responsabil de proiect.    

Fondata in 2012, Asociatia Centrul de Mediere Ploiesti este organizatia profesionala care isi propune sa ajute prahovenii sa isi rezolve conflictele in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru confidential si profesionist. In acest scop, Asociatia a dezvoltat inca de la infiintare un amplu proiect de promovare in randul publicului a notiunii de mediere, astfel incat sa fie asigurata o perceptie corecta a acestei metode alternative de solutionare a disputelor.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 ce reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

Persoane de contact:

CENTRUL DE MEDIERE PLOIESTI
centruldemediereploiesti@gmail.com
Tel.: +40730997051
RESPONSABIL PROIECT
Petre Ene
Tel.: +40758088250

 

Madalina Calcan
Departament PR al UCMR
Tel./fax: +40213201535
Mobil: +40722239261
office@ucmro.ro
www.ucmro.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania