Marti, 30 iulie 2013
 Arhiva Stiri
Uniunea Centrelor de Mediere din Romania se ofera sa medieze respectarea pactului de coabitare

 

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania
se ofera sa medieze respectarea pactului de coabitare

 

Avand in vedere tensiunile apărute în ultima vreme între instituția Președintelui și instituția Prim-Ministrului referitoare la respectarea pactului de coabitare, pact încheiat pentru normalizarea vieții politice românești în beneficiul întregii societăți, Uniunea Centrelor de Mediere din România, prin profesioniștii săi, își oferă serviciile pentru a media sincopa intervenită între cele două instituții ale statului cu rol fundamental în coordonarea unitară a strategiilor de traversare cu succes a acestei perioade dificile și, în general, de dezvoltare durabilă a României.

lecand de la premisa ca disputa este reprezentata de incompatibilitatea generata de perceptii diferite la nivel relational, UCMR consideră ca serviciile sale pot asigura o compatibilizare a nevoilor institutionale si o stingere a starii de tensiune.

Imparțialitatea specialiștilor UCMR, atribut fundamental al profesiei de mediator, poate înlătura și controversa privind lipsa de tact sau de profesionalism a unor consilieri din cele două instituții, suspectați ca ar fi generat de fapt, în mod artificial, acest conflict, motiv pentru care devin incompatibili cu calitatea de membri ai unei comisii menite să aplaneze tensiunile apărute între cele două instituții.

Medierea reprezinta modalitatea de gestionare si de stingere a disputelor dintre doua sau mai multe entitati in prezenta unei terte persoane neutre si impartiale, procedura fiind una confidentiala.

Federatia Uniunea Centrelor de Mediere din Romania folosește aceasta cale pentru a formula o invitatie oficiala catre reprezentantii celor doua institutii mai sus mentionate in vederea initierii procedurii de mediere pentru stingerea stării de tensiune spre beneficiul întregii societăți românești.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), fondata in anul 2005, este singura federatie nationala ce reuneste organizatii ale mediatorilor profesionisti din toata tara.

 

Mugur Mitroi
Presedinte U.C.M.R.
office@ucmro.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania