Luni, 17 iunie 2013
 Arhiva Stiri
Lansare de carte „Co-medierea” luni 24 iunie 2013 - Bucuresti

 

Lansare de carte

Co-medierea:
utilizarea unei abordari psihologice duale în solutionarea conflictelor”
Editor UK Monica Hanaway
Luni 24 iunie 2013, ora 12,00
Libraria Mihai Eminescu, bld. Elisabeta, nr. 16
Bucuresti

 

Luni 24 iunie 2013, la ora 12,00, FMMM Romania va invita la Libraria Mihai Eminescu din Bucuresti, pentru lansarea traducerii in limba romana a cartii „Co-medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale in solutionarea conflictelor”.

La eveniment vor participa co-autorii britanici: dna Monica Hanaway, dna Diana Mitchell, dl. Jamie Reed si dl. Paul Randolph.

Aceasta carte este intemeiata pe experienta mai multor mediatori britanici experimentati, care aleg sa co-medieze în majoritatea, daca nu cumva in toate, cazurile de mediere. Pentru incepatorii in domeniul medierii, cartea descrie procesul medierii, apoi se concentreaza pe avantajele si dezavantajele modelului co-medierii.

Evenimentul este precedat de desfasurarea unui curs avansat in cadrul caruia 12 mediatori romani din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din Romania se vor califica si vor primi certificarea internationala a pregatirii in co-mediere de la mediatorii britanici.

„Unii mediatorii nu iau in considerare functiile psihologice atunci cand mediaza o disputa. Scopul acestora este să rezolve problema si sa gaseasca o solutie. Pentru mediatorii care adopta o abordare

transformativa, aceasta intelegere psihologica se afla in centrul activitatii lor si le guverneaza abordarea. Mediatorii care au cunostinte psihologice pleaca de la convingerea ca fiecare individ este unic, iar comunicarea intre indivizi este din nastere complexa, multi-dimensionala si imprevizibila.”

„Intr-o perioada de schimbari drastice, cei care se dezvata sunt cei care vor mosteni viitorul. Cei invatati descopera ca sunt echipati pentru a trai intr-o lume care nu mai exista” - Eric Hoffer

„Rezultatul acestor adaptari de sens si comportament discutate mai sus poate atenua tensiunea conflictului. În schimb, acelasi spatiu care a fost co-creat de mediatori la un nivel intrapsihic al partilor poate exista acum in relatia dintre parti. Acesta este un spatiu deschis, colaborativ si in care nu se emit judecati.”

Monica Hanaway, editoarea britanica, este o experimentata mediatoare si lector în metode alternative de solutionare a disputelor, fiind, alaturi de Jamie Reed, co-director al The CH Group (care include Community Harmony si Corporate Harmony).

Alaturi de „Medierea - o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor” a autorilor britanici Paul Randolph si Freddie Strasser (publicata in limba romana în 2012), noul volum de specialitate se incadreaza in suita de materiale editate sub denumirea „COLECTIA FMMM.RO” care isi propune sa aduca in profesia romaneasca experienta si bagajul informational al specialistilor cu ani de munca in domeniul managementului si solutionarii conflictelor (…).

Parteneri: 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania