Luni, 15 aprilie 2013
 Arhiva Stiri
Lansare de carte Bucuresti „Ghidul Mediatorului Profesionist. Mediere si Conflict

Lansare de carte
„Ghidului Mediatorului Profesionist. Mediere si Conflict” (ed. rev.)
de Mugur Bogdan Mitroi
Vineri 19 aprilie 2013, ora 17,00
Libraria Eminescu, bld. Elisabeta, nr. 3

 

Vineri 19 aprilie 2013, ora 17,00, Libraria Eminescu din Bucuresti gazduieste lansarea
„Ghidului Mediatorului Profesionist. Mediere si Conflict”
(editie revizuita)
de Mugur Bogdan Mitroi.

Dorinte si nevoi, intotdeauna ierarhizate in functie de interesul nostru social, si anume de dorinta sau nevoia de a comunica.
Mediatorul, interactionand, genereaza si gestioneaza necesitatea identificarii nevoilor la actorii disputelor umane.
Ascultam ca sa invatam pe altii sa asculte si vorbim ca sa invatam pe altii sa vorbeasca. Comunicam în tot.

Cartea, parte a Colectiei editate de Școala de Formare în Mediere F.M.M.M. Romania, ofera raspuns unei probleme curente a societatii: severa lipsa de comunicare, provocata in primul rand de abundenta de informatii care ne bombardeaza; daca nu suntem capabili sa identificam codul de decriptare si valoarea adaugata reala a unei informatii, factorul liber-arbitru, insarcinat cu procesul de selectie, va face aceasta selectie intr-un mod deficitar. Stabilind procedura medierii ca limbaj comun in solutionarea conflictelor, incercam in realitate sa identificam un cod de decriptare universal care nu mai ridica problema compatibilizarii.

Mediatorul este mediator doar daca isi pastreaza rolul pentru care a fost creat: managementul conflictului. Mediatorul este cel care controleaza procedura medierii, partile fiind cele care trebuie sa gestioneze obiectul conflictului. Astfel, mediatorul profesionist in adevaratul sens al cuvantului va aborda procedura prin prisma unei strategii care analizeaza dinamica conflictului, dar si dinamica sociala a grupului; evidentiaza componenta emotionala, istoricul, identitatea, valorile personale, dar si cele de grup, finalizandu-se cu evidentierea necesitatilor, mascate uneori de pozitii care denatureaza realitatea.

Medierea este un nou orizont de “intersectie” pe care lumea incepe sa il descopere, iar cartea ne ajuta sa devenim experti in selectarea informatiilor utile.

Mugur Bogdan Mitroi, avocat, mediator si formator cu certificari din partea mai multor organizatii ADR din Europa si S.U.A., detine un vast portofoliu de medieri incepand din anul 2003, precum si de training in domeniul metodelor de solutionare bazate pe nevoi/interese si in managementul conflictelor, in design-ul solutiilor pentru diversitatea culturala, conflictele generationale, comunicare, bune practici si relatii la locul de munca.

Parteneri: 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania