Marti, 23 octombrie 2012
 Arhiva Stiri
A 23-a Caravana a Medierii la Targu-Jiu

 

CARAVANA MEDIERII LA TARGU JIU

 

Sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 12:00, Librăria ADA din cadrul Complexului Comercial PARÂNG din Târgu Jiu, este gazda unui eveniment inedit în Târgu Jiu, gorjenii vor putea participa la Caravana Medierii, eveniment care promovează instituția medierii, procedură alternativă de soluționare a disputelor.

Evenimentul este organizat de Uniunea Centrelor de Mediere din România și face parte din programul național de promovare inițiat în anul 2011, fiind la cea de a 23-a acțiune de acest gen.
În parteneriat cu Facultatea de Relații Publice, Drept și Științe Administrative și Liga Studenților din Universitatea "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu, organizatorii evenimentului vor distribui gratuit 500 de exemplare din Revista “Medierea - Tehnică și Artă”, publicație ce cuprinde o serie de articole de specialitate scrise și de mediatorii gorjeni, precum și alte materiale realizate de aceștia pentru informarea publicului asupra procedurii medierii.
Totodată, mediatorii vor oferi justițiabililor informații despre procedura obligatorie de informare anterior recurgerii la instanța de judecata, dar și despre alte aspecte normative, conform ultimelor modificări aduse legii medierii.

F.M.M.M. Romania a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara, dar si cu organizatii prestigioase din Europa si S.U.A. din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution).

Revista profesionala “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata in 2010 de F.M.M.M. Romania, este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care a devenit liderul publicatiilor de specialitate din tara .

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

 

Daniela Bobaru
Reprezentant permanent al U.C.M.R. in relatia cu Parlamentul Romaniei

Biroul de presa al U.C.M.R.
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
+40745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania