Marti, 11 septembrie 2012
 Arhiva Stiri
Caravana Medierii la Resita - a 21-a oprire

 

CARAVANA MEDIERII
LA RESITA
“MEDIEREA APROAPE DE TINE!”

 

Sambata 8 septembrie 2012, in Centrul Civic din Resita, Caravana Medierii a desfasurat cel de-al 21-lea eveniment lunar. Partenerul local a fost Asociatia Mediatorilor Autorizati din Caras-Severin.

In cadrul evenimentului, au fost distribuite 500 de exemplare din revista “Medierea Tehnica si Arta” numarul 23/2012 (numarul 11 din anul 2 al revistei), cu articole scrise si de mediatorii din Resita, precum si alte materiale realizate de acestia pentru informarea publicului asupra procedurii medierii. Totodata, mediatorii au oferit publicului resitean informatii despre noua procedura obligatorie de informare a justitiabililor cu privire la procedura medierii anterior recurgerii la instanta de judecata, care va intra in vigoare la 1 octombrie 2012.

Proiectul “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!”, fondat de F.M.M.M. Romania si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor. Caravana consta intr-o serie evenimente lunare de informare a publicului, prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct de la acestia despre avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.

Doua evenimente speciale au avut loc pe 24 Mai 2012, cand Caravana s-a desfasurat in Bruxelles in parteneriat cu Arthis Maison Culturelle Franco-Roumaine, si pe 23 August 2012 in Kerkyra, Grecia in parteneriat cu The Hellenic Mediation&Arbitration Centre, in cadrul unei campanii adresate comunitatilor romane din diaspora, dar si schimbului de experienta cu organizatiile ADR locale. 

Caravana a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti si pana acum s-a derulat in 21 de locatii, bucurandu-se de un larg interes in fata participantilor, atat din partea cetatenilor, cat si a mediului de afaceri. Orasele in care Caravana a poposit sunt Braila, Brasov, Constanta, Mangalia, Bacau, Cluj Napoca, Ploiesti, Tulcea, Galati, Piatra Neamt, Iasi, Baia Mare, si din nou Bucuresti la aniversarea unui an de existenta (iunie 2012), Oradea, Buzau,Resita.

Pentru anul 2012, agenda Caravanei prevede urmatoarele opriri in Sibiu, Targu-Jiu, Zalau si Slobozia.


F.M.M.M. Romania a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara, dar si cu organizatii prestigioase din Europa si S.U.A. din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution).

Revista profesionala “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata in 2010 de F.M.M.M. Romania, este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care a devenit liderul publicatiilor de specialitate din tara.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

 


Biroul de presa al U.C.M.R.
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
+40745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro

  
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania