Luni, 20 august 2012
 Arhiva Stiri
“CARAVANA MEDIERII” IN GRECIA - Al 20-lea popas al Caravanei Medierii va ajunge la Kerkyra, Grecia in data de 23 august 2012

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.)
The Hellenic Mediation&Arbitration Centre
www.ucmro.ro
www.hellenic-mediation.gr
Bucuresti, 18 August 2012

 

"CARAVANA MEDIERII" IN GRECIA
   Al 20-lea popas al Caravanei Medierii va ajunge la Kerkyra, Grecia in data de 23 august 2012

 

Workshop-ul "Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!" va avea loc in Kerkyra (Corfu City - Aghios Nikolaos Entrance - Faliraki), Grecia, pe 23 August 2012 intre orele 11.00 - 17.00.

Evenimentul este organizat de Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) in parteneriat cu The Hellenic Mediation&Arbitration Centre din Atena.

Agenda Comisiei Europene pentru anul 2012 prevede adoptarea unui instrument legislativ privind metodele de rezolvare amiabila a disputelor (ADR) pentru disputele business-to-business pana la finalul anului.

In acest context, Uniunea Centrelor de Mediere din Romania si The Hellenic Mediation&Arbitration Centre organizeaza in Kerkyra, Grecia, al doilea workshop european din cadrul proiectului Caravana Medierii, al carui obiectiv este schimbul de bune practici si intelegerea modului in care medierea poate fi utilizata cu succes in rezolvarea conflictelor, cu accentuarea perspectivei transfrontaliere.

Workshop-ul se va desfasura sub forma unor dezbateri interactive, la care vor participa mediatori romani din Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Ploiesti, Alexandria, alaturi de reprezentanti ai Hellenic Union of Mediators, Hellenic Social Mediation Centre, Network of Accredited Mediators, OMED, Athens Chamber of Commerce and Industry, Baroului Elen, Ambasadei Romaniei, membri ai diaspora romane.

Primul eveniment de acest gen organizat de Uniunea Centrelor de Mediere din Romania s-a desfasurat in 24 Mai 2012 in Bruxelles, Belgia in parteneriat cu Arthis - Maison Culturelle Belgo-Roumaine.

Proiectul "Caravana Medierii" a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti si se deruleaza la nivel national pe o perioada de 24 de luni. Fondat de F.M.M.M. Romania Training School si dezvoltat in parteneriat cu U.C.M.R., Caravana consta intr-o serie de evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei "Medierea Tehnica si Arta", precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre aceasta avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.


Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

FMMM Romania Training School (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of  Hadley European Law Foundation din Marea Britanie si cu Federal Mediation and Conciliation Service din S.U.A., cu sprijinul carora deruleaza cursuri de pregatire profesionala de tehnici avansate de mediere.

Revista "Medierea Tehnica si Arta", fondata in octombrie 2010 de F.M.M.M., este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care a devenit liderul publicatiilor de specialitate din tara si Europa.

 


Biroul de presa al U.C.M.R.
Florentina Stanescu - Purtator de cuvant
+40745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania