Luni, 30 iulie 2012
 Arhiva Stiri
INFORMARE Privind sedinta Biroului Executiv al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania din Predeal, 14.07.2012

 

Biroul Executiv al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, reunit in sedinta
din data de 14 iulie 2012 din Predeal, a hotarat urmatoarele:

  1. Adoptarea Rezolutiei privind standardul U.C.M.R. pentru procedura obligatorie a informarii prealabile gratuite si pentru limitele acesteia, prin recomandarea unui model de proces-verbal de informare gratuita, a continutului informarii gratuite, a modelului si continutului contractului de pre-mediere (Anexa 1). Rezolutia adoptata conform celor de mai sus va fi comunicata prin newsletterul UCMR si transmisa oficial catre Consiliul de Mediere, cu propunere de adoptare la nivel national in baza standardului UCMR prin includere in Statutul mediatorului.
  2. Au fost aprobate cererile de afiliere la Uniune formulate de: Asociatia Mediatorilor Transilvania din Sibiu, Centrul de Mediere Muntenia din Ploiesti, Asociatia Profesionala de Mediere “Pro Pact” din Oradea, Centrul de Mediere Muntenia Sud din Alexandria, Asociatia STARS – Social Training and Antreprenorial Research din Bucuresti. 
  3. Au fost prezentate proiectele depuse pentru finantarea activitatilor U.C.M.R. si a unor centre partenere
    a. „Crearea unei retele a mediatorilor europeni”
    b. „Informarea inseamna putere”
    c. „Prin mediere la pace sociala” 
  4. A fost adoptata Rezolutia privind propunerea de descentralizare a Consiliului de Mediere din Romania, prin infiintarea de organisme judetene aflate in subordinea Consiliului de Mediere si mandatate de acesta cu atributii la nivelul autoritatilor locale judetene, autofinantate din veniturile obtinute din activitatea proprie (Anexa 2). Rezolutia adoptata in acest sens va fi comunicata prin newsletterul UCMR si transmisa oficial catre Consiliul de Mediere, cu propunere de includere in Regulamentul de Organizare si Functionare a Consiliului de Mediere din Romania.


Presedinte UCMR
Mugur Bogdan Mitroi 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania