Vineri, 16 martie 2012
 Arhiva Stiri
Caravana Medierii la la Piatra Neamt si Iasi

 

Al 11-lea “popas” al Caravanei Medierii din campania “Medierea Aproape de Tine” va fi la Piatra Neamt si la Iasi, in zilele de 24 si 25 martie intre orele 11 si 15. Astfel, sambata 24 martie va asteptam in Piata Petrodava din Piatra Neamt, pe platoul din fata Casei de Cultura, iar duminica 25 martie in incinta Iulius Mall, Bulevardul Tudor Vladimirescu din Iasi.


In cadrul evenimentului organizat de U.C.M.R. in parteneriat cu FMMM, Asociatia “Centrul de Mediere Piatra Neamt” si Asociatia “Camera Mediatorilor Iasi”, se vor distribui in fiecare locatie cate 500 de reviste “Medierea Tehnica si Arta” numarul 18/2012 (numarul 6 din anul 2 al revistei), cu articole scrise si de catre mediatorii din Neamt si Iasi, precum si alte materiale realizate de acestia pentru informarea publicului asupra procedurii medierii.


Proiectul “Caravana Medierii” a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti, urmand in lunile urmatoare evenimente in Braila (iulie 2011), Brasov (august 2011), Mangalia si Constanta (septembrie 2011), Bacau (octombrie 2011), Cluj (noiembrie 2011), Prahova (decembrie 2011), Tulcea (ianuarie 2012) si Galati (februarie 2012).


Pe calendarul Caravanei se afla in continuare Baia Mare (aprilie 2012), Bruxelles si Bucuresti (mai 2012), Oradea (iunie 2012), Buzau (iulie 2012), Resita (august 2012) si Sibiu (septembrie 2012).


Proiectul “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” realizat de Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor.


Caravana consta intr-o serie de evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre aceasta avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.


Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation din Marea Britanie si cu Federal Mediation and Conciliation Service din S.U.A., cu sprijinul carora deruleaza cursuri de pregatire profesionala de tehnici avansate de mediere.


Revista “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata de F.M.M.M., este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care a devenit liderul publicatiilor de specialitate din tara.


Avand in vedere ca actiunea noastra are ca scop informarea populatiei cu privire la mediere si la avantajele ei, in luna martie va asteptam alaturi de noi la Piatra Neamt si la Iasi!

 Biroul de presa al U.C.M.R.,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania