Joi, 10 noiembrie 2011
 Arhiva Stiri
Caravana Medierii la Cluj-Napoca, 17 - 18 noiembrie 2011

 

MEDIEREA APROAPE DE TINE!

INVITATIE


“Caravana Medierii” va asteapta vineri 18 noiembrie 2011 pe pietonala de pe str. Eroilor din Cluj-Napoca, incepand cu orele 10,00, pentru al 7-lea “popas cu ceai cald si o intrebare!” din campania “Medierea Aproape de Tine!”.

In cadrul evenimentului organizat in parteneriat cu Asociatia Colegiul Mediatorilor din Regiunea de Nord-Vest se vor distribui 500 de reviste “Medierea Tehnica si Arta” numarul 14/2011 (numarul 2 din anul 2 al revistei), cu articole scrise si de catre mediatorii din Cluj, precum si alte materiale realizate de mediatorii clujeni pentru informarea publicului asupra procedurii medierii.

Evenimentul va fi precedat de intalnirea cu presa si dezbaterea “Medierea de la teorie la practica”, in data de joi 17 noiembrie 2011 intre orele 17,00-19,00 la Hotel Univers T – Sala Jupiter, str. Al. Vaida Voevod, nr. 53-55. Dezbaterea, la care vor participa invitati speciali din randul personalitatilor clujene, are drept scop cresterea notorietatii procedurii medierii in comunitatea clujeana ca activitate de interes public.

Proiectul “Caravana Medierii” a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti si s-a bucurat de un larg interes in fata participantilor, familiarizati cu notiunea de mediere. In continuare, publicul din Braila (iulie 2011), Brasov (august 2011), Mangalia si Constanta (septembrie 2011), Bacau (octombrie 2011) au fost gazde ale mediatorilor, receptionand cu mult interes informatiile despre procedura.

Pe calendarul Caravanei se afla in continuare Ploiesti (decembrie 2011), Tulcea (ianuarie 2012), Galati (februarie 2012), Iasi si Piatra Neamt (martie 2012); Baia Mare (aprilie 2012), Bucuresti (mai 2012), Arad (iunie 2012).

Caravana consta intr-o serie de evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre aceasta avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.

Proiectul “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” realizat de Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor.

Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation din Marea Britanie si cu Federal Mediation and Conciliation Service din S.U.A., cu sprijinul carora deruleaza cursuri de pregatire profesionala de tehnici avansate de mediere.

Revista “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata de F.M.M.M., este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care in primul an de existenta a devenit liderul publicatiilor de specialitate din tara.

Avand in vedere ca actiunea noastra are ca scop informarea populatiei cu privire la mediere si la avantajele ei, in luna octombrie va asteptam alaturi de noi in Cluj-Napoca!Biroul de presa al U.C.M.R.,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania