Duminica, 6 noiembrie 2011
 Arhiva Stiri
Parteneriat U.C.M.R. – Institutul Diplomatic Roman

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), organizatie ADR certificata international, a incheiat cu Institutul Diplomatic Roman (I.D.R.)-Ministerul Afacerilor Externe primul protocol de colaborare care are drept obiectiv promovarea medierii si mediatorilor din Romania la nivel international.

U.C.M.R. si I.D.R. prin semnatarii protocolului, presedinte Mugur Mitroi si director general prof. univ. dr. Radu Carp, au convenit sa organizeze activitati de promovare a medierii prin implicarea mediatorilor din U.C.M.R.

Debutul va avea loc prin organizarea conferintei „Medierea Aproape de Tine” in data de 4 decembrie 2011 in Bucuresti, in cadrul careia se vor inmana primele certificari internationale catre mediatorii romani la finalizarea cursului de tehnici avansate organizat de Federal Mediation and Conciliation Service U.S.A. si F.M.M.M.

Temele de discutii din cadrul conferintei vor cuprinde:
1. Modalitati de promovare a mediatorilor, identitatea profesiei.
2. Interactiuni sociale si etica profesionistului mediator.
3. Bune practici internationale in mediere.
4. Medierea diplomatica.

Participantii sunt din partea institutiilor centrale ale statului, ambasade, cat si organizatii internationale de prestigiu din ADR.

Eveniment sustinut de:
F.M.M.M., Uniunea Centrelor de Mediere din Romania, Institutul Diplomatic Roman, Centrul de Mediere Constanta, Centrul Mediatorilor Profesionisti Bucuresti, Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir.

Mugur Mitroi
presedinte 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania