Joi, 29 septembrie 2011
 Arhiva Stiri
Caravana Medierii Constanta - cum a fost !

 

CARAVANA MEDIERII
MEDIEREA APROAPE DE TINE!“Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” a ajuns la cel de-al patrulea eveniment lunar in 20-21 septembrie 2011 la Mangalia si Constanta.

Mediatorii prezenti din Centrul de Mediere Constanta au oferit catre publicul interesat din cele doua orase un numar de 500 de exemplare din revista “Medierea Tehnica si Arta”, materiale proprii si informatii despre procedura in general si despre activitatea birourilor de mediatori locale.

Proiectul “Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine!” este realizat si dezvoltat de Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.), in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), avand drept scop informarea publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze despre aceasta procedura.

Caravana a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti si s-a bucurat de un larg interes in fata participantilor, familiarizati cu notiunea de mediere. In 9 iulie, publicul din Braila a fost urmatoarea gazda a mediatorilor, receptionand cu interes informatii despre procedura. La al treilea eveniment din sirul Caravanei, organizat in 20 august a.c. in Brasov, au participat mediatori din Bucuresti, Bacau, Constanta, Buzau, Galati, Calarasi, Ploiesti.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 24 de luni in toata tara, urmand ca in fiecare luna sa ajunga in alt oras din Romania. Urmatoarele evenimente de pe agenda sunt la Bacau (octombrie), Cluj (noiembrie) si Ploiesti (decembrie).

Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation din Marea Britanie, precum si cu Federal Mediation and Conciliation Service Washington U.S.A., cu sprijinul carora deruleaza cursuri de pregatire profesionala in tehnici avansate de mediere.

Revista “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata de F.M.M.M., este o revista profesionala lunara, editata bilingv in romana si engleza, care aniverseaza un an de existenta o data cu numarul 12 din luna septembrie 2011.

Multumim colegilor participanti si va asteptam alaturi de noi in luna octombrie la Bacau!Biroul de presa al UCMR,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania