Miercuri, 14 septembrie 2011
 Arhiva Stiri
Comunicat - Monitorizare alegeri Consiliul de Mediere 2011

 

Comunicat
Monitorizare alegeri Consiliul de Mediere 2011


In perioada 25.10.2011 – 28.10.2011 se vor desfasura alegeri la Consiliul de Mediere. Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), organizatie reprezentativa la nivel national, propune monitorizarea acestor alegeri pentru asigurarea transparentei sistemului electiv.

Conducerea U.C.M.R. si-a exprimat in mod constant pozitia impotriva modificarilor R.O.F. propuse si adoptate de Consiliul de Mediere.

Pentru ca U.C.M.R. a inteles sa-si sustina punctul de vedere pana la capat, asociatii din cadrul federatiei au promovat si actiuni in instanta de judecata, care au drept obiect anularea hotararilor care privesc organizarea profesiei de mediator si procedura de vot in vederea alegerii membrilor la Consiliul de Mediere.

Pentru ca procedura contencioasa este de durata si considerand ca pana la data alegerilor nu putem avea o decizie a instantelor de judecata, U.C.M.R. prin centrele sale teritoriale va demara in paralel actiunea de monitorizare a votului.

U.C.M.R. se ofera sa puna la dispozitia mediatorilor structura necesara pentru realizarea acestei monitorizari.

Astfel, potrivit Regulamentului publicat de Consiliul de Mediere, alegerile se vor desfasura prin corespondenta prin transmiterea de la Consiliu a formularului de vot in plic prin curierat catre fiecare mediator autorizat.

U.C.M.R. va asigura monitorizarea permanenta si in acest sens mediatorii sunt invitati sa depuna la sediile Centrelor de Mediere judetene copia legalizata dupa formularul de vot, ulterior exprimarii votului.

Consider ca la acest moment trebuie sa dam dovada de solidaritate si sa incercam sa facem cu totii acelasi lucru.

Presedinte
Mugur Mitroi 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania