Miercuri, 14 septembrie 2011
 Arhiva Stiri
Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine !

 

CARAVANA MEDIERII
MEDIEREA APROAPE DE TINE!


“Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine!” va asteapta marti 20 septembrie 2011 in Piata Civica din fata Primariei Mangalia si miercuri 21 septembrie 2011 in Piata din fata Judecatoriei Constanta, incepand cu orele 10,00.

Proiectul “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” realizat de Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor.

Caravana consta intr-o serie evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre aceasta avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.

Caravana a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti si s-a bucurat de un larg interes in fata participantilor, familiarizati cu notiunea de mediere. In 9 iulie, publicul din Braila a fost urmatoarea gazda a mediatorilor, receptionand cu interes informatii despre procedura. La al treilea eveniment din sirul Caravanei, organizat in Brasov, au participat mediatori din Bucuresti, Bacau, Constanta, Buzau, Galati, Calarasi, Ploiesti.

In cadrul evenimentelor din 20-21 septembrie 2011 din Mangalia si Constanta, organizate in parteneriat cu Asociatia Centrul de Mediere Constanta, se vor distribui 500 de reviste “Medierea Tehnica si Arta” numarul 12/2011, cu articole scrise si de catre mediatorii din Constanta, precum si materiale informative realizate de mediatorii constanteni.

Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation din Marea Britanie si cu Federal Mediation and Conciliation Service din S.U.A., cu sprijinul carora deruleaza cursuri de pregatire profesionala in tehnici avansate de mediere.

Revista “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata de F.M.M.M., este o revista profesionala lunara, editata bilingv in romana si engleza, care aniverseaza un an de existenta o data cu numarul 12 din luna septembrie 2011.

Avand in vedere ca actiunea noastra are ca scop informarea populatiei cu privire la mediere si la avantajele ei, in luna septembrie va asteptam alaturi de noi in Mangalia si Constanta.Biroul de presa al U.C.M.R.,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637  
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania