Joi, 8 septembrie 2011
 Arhiva Stiri
Comunicat U.C.M.R.

Comunicat U.C.M.R.

Nr. 006/8.09.2011

Comunicat

 

La inceputul lunii septembrie 2011 Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) a initiat un parteneriat cu Federal Mediation and Conciliation Service (F.M.C.S.) agentia independenta specializata a Guvernului S.U.A. infiintata in 1947 in vederea rezolvarii conflictelor prin metode A.D.R. (alternative/appropriate dispute resolution).

Parteneriatul are drept obiective consolidarea calitatii pregatirii in domeniul medierii prin dobandirea de tehnici prezentate de formatori cu experienta din S.U.A., uniformizarea practicii si stabilirea unor standarde profesioniste in practica medierii, prin alinierea la practicile internationale in domeniu.

Participantii vor obtine certificarea pregatirii conform standardelor internationale F.M.C.S.

Parteneriatul se inscrie in  proiectul "Medierea Aproape de Tine" desfasurat in Romania pe o perioada de 24 de luni, avand drept obiectiv promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor.


Din agenda acestui proiect face parte de asemenea "Caravana Medierii", realizata de Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) si dezvoltata in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.). Caravana consta intr-o serie evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei "Medierea Tehnica si Arta", precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre aceasta procedura. Pana in prezent, Caravana a poposit in Bucuresti, Braila, Brasov, urmand ca in luna septembrie sa ajunga in Constanta si Mangalia.


Prin semnarea protocolului de colaborare cu Federal Mediation and Conciliation Service, Uniunea Centrelor de Mediere din Romania a dobandit recunoasterea internationala ca organizatie in domeniul ADR.

 

Presedinte
Mugur Mitroi 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania