Marti, 23 august 2011
 Arhiva Stiri
Caravana Medierii Brasov - cum a fost !

 

CARAVANA MEDIERII
MEDIEREA APROAPE DE TINE!

Sambata 20 august 2011 “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” a ajuns in Piata Sfatului din Brasov. La acest al treilea eveniment din sirul Caravanei au participat mediatori din Bucuresti, Bacau, Constanta, Buzau, Galati, Calarasi, Ploiesti.

Alaturi de colegi brasoveni, mediatorii prezenti au oferit celor interesati 500 de exemplare din revista “Medierea Tehnica si Arta”, alte materiale si informatii despre beneficiile procedurii, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.

Publicul din Brasov, partial informat cu privire la mediere ca metoda alternativa de rezolvare a conflictelor, a apreciat materialele si informatiile pertinente si concrete oferite de mediatorii profesionisti.

Proiectul “Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine!” este realizat si dezvoltat de Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (FMMM), in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (UCMR), avand drept scop informarea publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze despre aceasta procedura.

Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (FMMM) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation, cu sprijinul careia deruleaza cursuri de pregatire profesionala in tehnici avansate de mediere.

Revista “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata de FMMM, este o revista profesionala lunara, editata bilingv in romana si engleza, care a ajuns la numarul 11/2011 si care se adreseaza mediatorilor si persoanelor implicate in actul de justitie, dar si celor care doresc sa se informeze in domeniul medierii.

Caravana a debutat in 18 iunie 2011 in Bucuresti si s-a bucurat de un larg interes in fata publicului bucurestean, familiarizat cu notiunea de mediere. In 9 iulie, Braila a fost urmatoarea gazda a mediatorilor.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 24 de luni in toata tara, urmand ca in fiecare luna sa ajunga in alt oras din Romania.

Avand in vedere ca actiunea noastra are ca scop informarea populatiei cu privire la mediere si la avantajele ei, in luna septembrie va asteptam in Constanta!


Biroul de presa al UCMR,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania