Miercuri, 13 iulie 2011
 Arhiva Stiri
Caravana Medierii Braila - cum a fost !

“Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi”, in parteneriat cu “Uniunea Centrelor de Mediere din Romania” (UCMR) organizeaza in toata tara “Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine”, un eveniment in cadrul caruia se va distribui celor interesati revista “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc, avand ca scop informarea publicului despre mediere si avantajele ei.

Proiectul a debutat in Bucuresti si s-a bucurat de un larg interes in fata publicului bucurestean care, desi familiarizat cu notiunea de “mediere”, a dorit mai multe informatii despre aceasta procedura si avantajele acesteia. In acest sens, mediatorii prezenti au
raspuns intrebarilor celor interesati si au oferit detalii despre beneficiile procedurii pentru justibiabili, respectiv reducerea costurilor si timpul de rezolvare a conflictelor, in conditii de deplina confidentialitate, neutralitate si impartialitate.


Urmatoarea “oprire” a Caravanei noastre a fost sambata 9 iulie, in fata Primariei Braila (Piata Independentei nr.1). In cadrul evenimentului s-au impartit reviste “Medierea Tehnica si Arta” cu articole scrise de catre mediatorii din Braila, precum si pliante si flyere realizate in cadrul Centrului de Mediere Braila.


Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (FMMM) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Apropriate Dispute Resolution), printre partenerii interni fiind Centrul de Mediere Buzau, Centrul Mediatorilor Profesionisti Bucuresti, etc. O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation, cu spijinul careia deruleaza cursuri de pregatire profesionala pe tehnici avansate de mediere.

Revista “Medierea Tehnica si Arta” este o revista profesionala lunara care se adreseaza mediatorilor si persoanelor implicate in actul de justitie, dar si celor care doresc sa se informeze in domeniul medierii.

Va asteptam la urmatorul eveniment in Brasov!

Biroul de presa al UCMR
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania