Miercuri, 22 iunie 2011
 Arhiva Stiri
Caravana Medierii Bucuresti - cum a fost !
Sambata 18 iunie 2011, in fata magazinului Unirea din Bucuresti, a debutat “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!”, campanie nationala organizata de “Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi”. Proiectul se desfasoara prin colaborare cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), in Bucuresti avand parteneri si “Centrul Mediatorilor Profesionisti Bucuresti” si “Asociatia Mediatorilor din Bucuresti” cu scopul declarat: informarea populatiei despre mediere si avantajele ei.

In acest sens, au fost inmanate persoanelor interesate 500 de exemplare din revista “Medierea, Tehnica si Arta” - revista profesionala lunara bilingva care se adreseaza mediatorilor si persoanelor implicate in actul de justitie, dar si celor care doresc sa se informeze in domeniul medierii. De asemenea, mediatorii prezenti au distribuit publicului 1000 de pliante si alte materiale informative.

Urmare a evenimentului din 18 iunie, s-a putut remarca faptul ca publicul bucurestean, este familiarizat cu notiunea de “mediere” si manifesta un larg interes cu privire la noi informatii despre procedura si avantajele acesteia. Mediatorii prezenti au raspuns intrebarilor celor interesati si au oferit detalii despre beneficiile procedurii pentru justitiabili, respectiv reducerea costurilor si timpului de rezolvare a conflictelor, in conditii de deplina confidentialitate, neutralitate si impartialitate.

Avand in vedere deschiderea manifestata de public, initiatorii proiectului “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” vor continua derularea acestuia la nivel national dupa urmatorul program:
Iulie – Braila;
August – Brasov;
Septembrie – Constanta;
Octombrie – Buzau;
Noiembrie – Cluj Napoca;
Decembrie – Bacau.
Uniunea Centrelor de Mediere a fost fondata in anul 2006, avand drept scop promovarea si practica medierii, precum si promovarea și susținerea, organizarea și exercitarea profesiei de mediator. In prezent are 47 de centre de mediere membre, grupand mediatorii din fiecare judet.

Avand in vedere ca scopul campaniei este informarea populatiei cu privire la mediere si la avantajele ei, va invitam alaturi de noi!


Biroul de presa al UCMR,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro
sursa: www.portalmediere.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania