Sambata, 21 mai 2011
 Arhiva Stiri
Comunicat de presă C.M. Brăila

Fișier

VARA MEDIERII

Braila, iulie- august 2011
Centrul de Mediere Braila organizeaza in perioada iulie-august 2011

 

începând cu luna iulie 2011, Centrul de Mediere Braila demareaza proiectul „Vara medierii", proiect concretizat prin 3 activitati care au ca scop promovarea medierii ca modalitate alternativa de soluționare a confictelor, popularizarea, aprofundarea si intelegerea procedurii de mediere prin informarea corecta si sistematica a societatii brailene si nu numai.

Astfel, pe data de 08.07.2011 se va desfasura Conferința „Medierea- de la teorie la practica", eveniment ce consta intr-o dezbatere publica cu privire la mediere, dand participanților posibilitatea de a-si dezvolta cunostintele cu privire la mediere, prin schimbul de informații si bune practici in domeniu. La lucrările conferinței sunt invitati sa participe reprezentanți ai societatii civile, experți din domeniul medierii din tara, magistrati, reprezentant! ai instituțiilor si autoritatilor publice locale, avocați, notari, juriști, mediatori autorizati, precum si persoane interesate de profesia de mediator.

Pe data de 09.07.2011 va avea loc Caravana Medierii, acțiune organizata in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania si FMMM. Evenimentul consta intr-o campanie de informare a publicului, prin intermediul revistei „Medierea - Tehnica si arta", pliantelor, flycrelor si a altor materiale informative. Campania beneficiaza de suportul mcdiatic al B1TV si RealitateaTv. Vor fi distribuite gratuit 500 de exemplare ale revistei „Medierea- Tehnica si Arta", numărul din luna iulie fiind dedicat in exclusivitate Centrului de Mediere Braila.

Ultima etapa a proiectului „Vara medierii" consta in organizarea unui curs de formare inițiala mediatori, curs care se adreseaza persoanelor interesate sa se alature echipei profesioniste a mediatorilor. Cursul dureaza doua saptamani si va incepe la sfarsitul lunii iulie 2011.

Menționam ca in prezent sunt discutate detaliile organizarii unui seminar de informare a judecătorilor si a procurorilor cu privire la mediere ca metoda alternativa de soluționare a conflictelor, in general, si a litigiilor aflate pe rolul instantelor. in special.

Prin organizarea acestui proiect. Centrul de Mediere Braila dorește sa ofere tuturor celor interesati posibilitatea de se informa cu privire la soluția medierii ca alternativa la metodele clasice de soluționare a conflictelor. 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania