Fred S. Souk
Mediator / Trainer
Citat
"Soluţii mai bune, mai ieftine şi mai rapide ale problemelor şi disputelor sunt obţinute mai degrabă prin mediere decat prin orice alte mijloace"
 
Scurtă descriere

Dl. Souk s-a retras din avocatură la sfârşitul anului 2005, după 30 de ani petrecuţi la firma Crowell & Moring. La această firmă, experienţa lui a reunit litigii de responsabilitate comercială a produselor, asigurări şi cazuri civile. El a gestionat cazuri în numeroase state şi instanţe federale de pe tot teritoriul SUA. El a asistat mai multe corporaţii importante în coordonarea litigiilor la nivel national şi regional şi în dezvoltarea strategiilor de aparare şi rezolvare a disputelor între state, inclusiv la nivel internaţional. El a asigurat consultanţa privind prevenirea responsabilităţii unui numar de producatori.

Dl. Souk a ocupat frecvent funcţia de mediator şi arbitru în cazurile civile de stat şi federale. El continuă şi acum, deşi pensionat, să participe activ ca mediator în diferite programe de mediere.

Pentru un anumit număr de ani, el a condus sesiuni de training pentru avocaţii activi şi judecătorii din Districtul Columbia despre cum să devină mediator sau arbitru eficient. În 2003, sub auspiciile Academiei Juridice Internaţionale şi ale Departamentului de Stat, dl Souk a fost unul din conducatorii trainingului de 4 săptămâni despre tehnici de mediere, desfăşurat în Washington DC şi în România pentru judecători în procese şi apeluri, oficiali ai Ministerului Justiţiei şi avocaţi activi din România.

Înainte de a se alătura firmei Crowell & Moring, dl Souk a lucrat pentru Hon. Edward Northrop, judecator al Tribunalului SUA, Districtul Maryland. Înainte de asta, el a lucrat pentru Hon. Leo D. Welch, preşedinte al Completului Naţional de Judecată.

Înainte de a urma facultatea de drept, dl. Souk a lucrat ca asistent social medical la USC Medical Center, Los Angeles, California şi la D.C. General Hospital în Washington, D.C. El a functionat ca voluntar VISTA în Baltimore, Maryland între 1967-1968.

Dl. Souk este co-autorul unui tratat privind legea responsabilităţii produselor şi este autorul sau co-autorul a numeroase articole referitoare la legea responsabilităţii produselor, asigurări şi cazuri civile. El este, de asemenea, autorul unei cărţi de poezii şi a unei colecţii de 3 volume de desene/picturi create de el pe computer. Mai multe din poemele sale au fost publicate în antologii de poezie.


 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania