Votati ECHIPA U.C.M.R. pentru Consiliul de Mediere !

Uniunea Centrelor de Mediere din România
www.ucmro.ro
Vineri, 20 Martie 2015

 

Echipa U.C.M.R. din conducerea Consiliului de Mediere din Romania multumeste mediatorilor

 

Bucure?ti, 20 Martie 2015 -  Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) anunta ca a obtinut trei locuri la alegerile pentru viitorul Consiliu de Mediere din Romania, care va avea in componenta urmatorii membri ai U.C.M.R.: Anca Iacob; Gabriela Ichim; Mugur Bogdan Mitroi.

Dl. Mugur Bogdan Mitroi a fost ales in functia de presedinte al Consiliului de Mediere, in timp ce dna Anca Iacob si dna Gabriela Ichim au fost alese membri in Comisia Permanenta.

U.C.M.R. intelege sa multumeasca tuturor mediatorilor pentru deschiderea dovedita, implicarea si participarea la procedura de alegeri.

Echipa propusa de U.C.M.R. la conducerea Consiliului de Mediere din Romania pentru urmatorii patru ani asigura corpul mediatorilor din Romania ca intelege sa-si duca la indeplinire proiectele propuse si sa organizeze profesia in vederea revigorarii acesteia, dupa modelul tuturor profesiilor liberale functionale. Obiectivele echipei U.C.M.R. pentru viitorul Consiliu de Mediere din Romania sunt clare si reunesc toate masurile necesare pentru reformarea profesiei:

  • O noua lege a medierii care sa prevada: obligativitatea incercarii de mediere; acordul de mediere – valoare executorie; calitatea formarii mediatorilor prin examen unic de intrare in profesie; stagiu/mentorat; examen unic de definitivat.
  • Organizarea profesiei la nivelul fiecarui judet (corpul profesional judetean) si national (corpul profesional al mediatorilor din Romania).
  • Promovarea nationala a medierii ca profesie non-juridica, independenta

Garantam profesionistilor din mediere o conduita morala si profesionala desavarsita si solicitam solidaritate profesionala pentru schimbarile ce vor veni.

Mandatul asumat de noi, echipa U.C.M.R., obliga fiecare membru al echipei din Consiliul de Mediere sa reaseze profesia pe fagasul unei viziuni coerente de organizare si sa ridice calitatea morala si profesionala a mediatorilor in standardele prevazute de codul de etica si deontologie profesionala.

Echipa U.C.M.R. solicita mediatorilor pentru perioada urmatoare intelepciunea necesara organizarii corpului profesional judetean si corpului profesional national al mediatorilor, pentru cresterea notorietatii profesiei si recunoasterea acesteia ca o activitate onorabila si utila social.

Echipa U.C.M.R. intelege sa invite mediatorii care doresc sa se implice in organizarea profesiei sa isi manifeste disponibilitatea in vederea structurarii eficiente a profesiei.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata în 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

 

Persoana de contact:
Madalina Calcan

Departament PR U.C.M.R.
Mobil: +40722239261
Tel./fax: +40213201535
office@ucmro.ro
www.ucmro.roVotati ECHIPA U.C.M.R. pentru Consiliul de Mediere !Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), federatia fondata in 2005, alcatuita din asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara, a desfasurat de ani de zile o activitate constanta si asidua de promovare a medierii, in acelasi timp militand activ si public pentru protejarea drepturilor tuturor mediatorilor.

Prin activitatile derulate, in cadrul U.C.M.R. s-a format o echipa de mediatori care au inteles sa se sprijine reciproc. U.C.M.R. este un exemplu de functionalitate a unei echipe manageriale de mediatori practicanti: MUGUR MITROI, ANCA IACOB, LUCIAN MARIAN ENACHE, GABRIELA ICHIM, VICTORIA GRAUR, STEFAN NICOLAE STEF, MARINA IOANA ALEXANDRU, ANA MARIA TULUC, RODICA COCIU ANGHEL.

U.C.M.R. propune tuturor mediatorilor din Romania aceasta echipa functionala manageriala pentru alegerile la Consiliul de Mediere din anul 2015, avand convingerea ca experienta practica individuala a mediatorilor din echipa si experienta manageriala colectiva, acumulata in cadrul numeroaselor proiecte ale federatiei nationale U.C.M.R., sunt cerintele de baza pentru un viitor Consiliu de Mediere functional.

Medierea trebuie sa beneficieze de un viitor Consiliu de Mediere functional, compus din mediatori practicanti, care sa cunoasca problemele efective de zi cu zi ale birourilor de mediatori, alaturi de capacitatea esentiala de a lucra intr-o echipa manageriala functionala, pentru a putea concepe si, mai ales, duce la indeplinire un plan de revenire si consolidare a intregii profesii.

Aici ne vom prezenta planurile, obiectivele, experienta si echipa. Vrem ca mediatorii sa ne cunoasca in mod nemijlocit, ca o alternativa viabila si exemplu de functionalitate, urmand ca decizia de a alege sa le apartina in cunostinta de cauza.

Echipa U.C.M.R. defineste ca obiective ale profesiei:

  • Promovarea proiectului de lege intocmit de U.C.M.R. din anul 2014 si care prevede: obligativitatea incercarii de mediere; acordul de mediere – valoare executorie; calitatea formarii mediatorilor prin examen unic de intrare in profesie; stagiu/mentorat; examen unic de definitivat.
  • Organizarea profesiei la nivel de judet, corpul profesional judetean.
  • Promovarea nationala a medierii ca profesie non- juridica, independenta

Va invitam sa cunoasteti activitatea si proiectele derulate constant de echipa U.C.M.R. pana in prezent aici: www.ucmro.ro.

Doar in echipa se pot lua decizii!

Voteaza echipa U.C.M.R.!

Impreuna dam valoare medierii!

     

Si ei sustin echipa U.C.M.R.

 

 


 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania