Joi, 19 iunie 2014
 Arhiva Comunicate de presa
STAGIUL-MARATON GRATUIT PENTRU MEDIATORI “MENTOR MEDIARE” A AJUNS LA EDIȚIA A II-A

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania
www.ucmro.ro
Joi, 19 Iunie 2014

STAGIUL-MARATON GRATUIT PENTRU MEDIATORI
“MENTOR MEDIARE” A AJUNS LA EDITIA A II-A

 

Bucuresti, 19 Iunie 2014 - Sub sloganul „Docendo discimus - Invatand pe altii, invatam si noi”, intre 28.08.2013 – 31.08.2013 se va desfasura la Sinaia a doua editie a „MENTOR MEDIARE” – stagiu-maraton de formare profesionala continua gratuita adresat mediatorilor autorizati din Romania.

Organizat de Centrul de Mediere Ploiesti si Scoala de Formare F.M.M.M. Romania, in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania, “MENTOR MEDIARE este conceput ca un eveniment de mentorat in cadrul caruia mediatorii cu experienta impartasesc colegilor din practica lor, adresat exclusiv aplicatiilor practice si concrete din domeniu.

Cursurile si workshop-urile aflate pe agenda evenimentului vor fi sustinute si moderate in mod voluntar de formatori din cadrul Scolii de Formare F.M.M.M. Romania, care au inteles necesitatea stabilirii unui nivel inalt de pregatire al mediatorilor autorizati in vederea implementarii unor bune practici la un standard profesionist.

Stagiul se adreseaza acelor mediatori care vad medierea ca o vocatie de viata si care inteleg imperativul stabilirii unor practici unitare in domeniul medierii pentru succesul profesional. Ne propunem sa impartasim din experienta noastra practica de zi cu zi, sa aducem noutati si schimb de informatii concrete din domeniu”, declara dl. Mugur Mitroi, fondator F.M.M.M. Romania.

Partea a doua a evenimentului va avea loc sambata 31 august a.c., sub forma conferintei “Practica unitara in mediere – plus de valoare”. In cadrul acesteia, organizatorii si invitatii isi propun dezbateri asupra unor aspecte privind stabilirea unor practici comune in activitatea mediatorilor de zi cu zi, dar si in relatia cu instantele de judecata.

Mediatorii participanti vor obtine 16-20 de puncte de formare profesionala continua in mod gratuit. Termenul de inscriere este 15 iulie 2014, locurile fiind limitate. Detalii pot fi obtinute la adresa de e-mail mentormediare.cmp@gmail.com.

Fondata in 2012, Asociatia Centrul de Mediere Ploiesti – asociatie afiliata U.C.M.R. isi propune sa ajute prahovenii sa-si rezolve conflictele in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru profesionist si confidential; in acelasi timp, asociatia isi propune sa militeze pentru asigurarea unui cadru organizatoric pentru mediatori, astfel incat acestia sa dispuna de conditii adecvate pentru mediatizarea si practicarea acestei profesii.

Fondata in 2010, Scoala de Formare F.M.M.M. Romania este certificata de organizatii de referinta din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

 

Persoana de contact:
Madalina Calcan

Departament PR U.C.M.R.
Mobil: +40722239261
Tel./fax: +40213201535
office@starseu.eu
www.ucmro.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania