Joi, 20 iunie 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Lansări de carte la Sibiu

 

LANSARI DE CARTE IN SIBIU

 

  • Vineri 21 Iunie 2013, ora 17:00, Asociatia Profesionala a Mediatorilor Transilvania din Sibiu si Scoala de Formare in Mediere F.M.M.M Romania gazduiesc in cadrul Bibliotecii Judetene Astra Sibiu lansarea cartii „Ghidului Mediatorului Profesionist. Mediere si Conflict” de Mugur Bogdan Mitroi, avocat, mediator si presedinte STARS. Prezentarea va fi urmata de o discutie bazata pe experientele practice ale mediatorilor din judetul Sibiu, dar si pentru a raspunde intrebarilor legate de profesia de mediator.

Cartea, parte a Colectiei editate de Școala de Formare în Mediere F.M.M.M. Romania, ofera raspuns unei probleme curente a societatii: severa lipsa de comunicare, provocata in primul rand de abundenta de informatii care ne bombardeaza; daca nu suntem capabili sa identificam codul de decriptare si valoarea adaugata reala a unei informatii, factorul liber-arbitru, insarcinat cu procesul de selectie, va face aceasta selectie intr-un mod deficitar.

Stabilind procedura medierii ca limbaj comun in solutionarea conflictelor, incercam in realitate sa identificam un cod de decriptare universal care nu mai ridica problema compatibilizarii. Mediatorul este mediator doar daca isi pastreaza rolul pentru care a fost creat: managementul conflictului.”

  • Sâmbătă, 22 iunie, la ora 12.00, în Galeria de Artă Europeană de la Palatul Brukenthal (Piața Mare nr. 4-5, etaj II), va avea loc evenimentul de lansare a volumului „Monarhiile Secolului XXI” de Sandra Gătejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale, și Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat Onorific al Familiei Regale a României, avocat, mediator si membru STARS. Evenimentul de lansare va avea loc în prezența autorilor.

Iata cateva ganduri despre acest volum, din partea colegului nostru:

"…răspunsul la întrebarea dacă monarhia mai este adaptată mileniului al III-lea se află în inimile fiecăruia. [...]. Sper ca, prin această carte, cititorii să afle câte ceva despre această formă de guvernare, așa cum există ea astăzi, departe de poveștile cu prințese și de tabloidele scăpărătoare. Sper ca, aflând câte ceva despre monarhiile lumii, fiecare cititor să poată răspunde la întrebarea de mai sus în cunoștință de cauză."

STARS – asociatie afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania - a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin incurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metodă de evolutie individuala si sociala. Organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil inalt, profesionisti in domeniul juridic, antreprenori, arhitecti sociali, profesori, reprezentanti ai societatii civile, STARS isi propune sa ofere consultanta si training pentru diferite grupuri (organizate sau nu) de cetateni, antreprenori si alte componente sociale sau pentru societatea civila, care au nevoie de experienta unei echipe diverse de profesionisti.

Biroul de presa S.T.A.R.S.
www.starseu.eu
office@starseu.eu 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania