Sambata, 1 iunie 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Comunicat pre-Caravana Medierii Londra martie 2013

 

 “CARAVANA MEDIERII” IN LONDRA
Al 29-lea popas al Caravanei Medierii la Londra in data de 18 Martie 2013

 

In data de 18 Martie 2013, intre orele 10:00 a.m. - 4:30 p.m., se va desfasura workshop-ul “Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine!” in 1 Belgrave Square, SW1X 8PH, Londra, U.K.

Evenimentul este organizat de Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.)  in parteneriat cu Fundatia Slynn Londra si se bucura de sprijinul Ambasadei Romaniei la Londra si al Camerei de Comert Romano-Britanice.

In contextul in care agenda curenta a Parlamentului European si a Comisiei Europene prevede adoptarea mai multor instrumente legislative privind modalitatile alternative de solutionare a disputelor (ADR) pentru disputele business-to-business si business-to-consummer, workshop-ul va fi de un interes special pentru comunitatea de business, consilierii interni și reprezentantii managementului companiilor.

Acestia pot afla in mod direct informatii despre cum se solutioneaza conflictele in Romania si U.K. in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru confidential si profesionist. Vor ajunge sa inteleaga cum medierea poate fi utilizata cu succes in rezolvarea disputelor si, de asemenea, vor cunoaste mediatori specializati in litigii transfrontaliere si experti in limba lor.

Workshop-ul va include prezentari sustinute de speakeri cu vasta experienta, precum si discutii interactive de grup si schimburi directe cu toti participantii.

Proiectul “Caravana Medierii”, fondat de FMMM Romania si dezvoltat in parteneriat cu U.C.M.R., a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti, Romania si consta intr-o serie de evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005, care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

FMMM Romania Training School (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu The Slynn Foundation din Marea Britanie, infiintata in 1988, avand drept principala preocupare procedurile si rolul Curtii Europene de Justitie, statul de drept si independenta justitiei, precum si principiile drepturilor omului. Mai recent, Fundatia Slynn a dedicat o atentie sporita metodelor ADR si, in special, medierii.

Parteneri oficiali:

             

 

Biroul de presa al U.C.M.R.

Florentina Stanescu
Purtator de cuvant
office@ucmro.ro
florentina.stanescu@info-medieri.ro
+40(74)5136637 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania