Sambata, 1 iunie 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Zilele medierii in Bacau, decembrie 2012

 

INVITATIE

 

Asociatia “Centrul de Mediere Bacau”, organizatie profesionala afiliata la Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), in parteneriat cu asociatia Colegiul de Mediatori ai Judetului Bacau, cu Institutia Prefectului din judetul Bacau si cu Teatrul Municipal Bacovia, are placerea de a va invita sambata 15 decembrie 2012, incepand cu  orele 11:30, la Teatrul Municipal Bacovia din Bacau, cu ocazia „Zilei Medierii la Bacau – editia 2012”.
 
Evenimentul aflat la a doua editie anuala se adreseaza publicului larg, pe agenda acestui an aflandu-se:
 
1. Informarea despre procedura si avantajele medierii, ca procedura prealabila obligatorie anterior apelarii la instanta de judecata, incepand cu data de 1 februarie 2013, conform ultimelor dispozitii legale din data de 12.12.2012.
2. Demonstratia unei medieri simulate intr-un caz de divort. Publicul va putea urmari, astfel, cum se desfasoara in mod concret o procedura de mediere.
3. Cunoasterea si contactarea directa a mediatorilor bacauani. Participantii prezenti la actiune vor putea  face cunostinta cu mediatorii din intreg judetul Bacau.
4. Lansarea unor de carti de specialitate, adresate mediatorilor, dar si persoanelor care doresc mai multe informatii despre gestionarea conflictelor, respectiv: „Medierea, o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor” a autorilor britanici Freddie Strasser si Paul Randolph, lucrare editata in Romania de Scoala de formare in mediere FMMM.RO; „Mediatorul, conciliator în spețele bancare”, autor Maricica Georgescu.
5. La finalul intalnirii, tineri artisti din judetul Bacau vor delecta publicul cu un deosebit program artistic.
 
Vor  fi prezenti membri ai Consiliului de Mediere, reprezentanti ai instantelor de judecata, ai corpului notarilor publici, ai corpurlui avocatilor, ai corpului consilierilor juridic, ai clerului, profesori, consilieri psihopedagogi, precum si mediatori din judetul Bacau si din alte judete.
 
Asociatia Centrul de Mediere Bacau este organizatia profesionala care isi propune sa ajute bacauanii sa isi rezolve conflictele in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru confidential si profesionist. In acest scop, Asociatia a dezvoltat in ultimii 2 ani diverse proiecte de promovare in randul publicului a notiunii de mediere, astfel incat sa fie asigurata o perceptie corecta a acestei metode alternative de solutionare a disputelor.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

Intrarea publicului este libera in limita locurilor disponibile.

 

Organizatori:
                 Gabriela Ichim, Presedinte al Asociatiei
,,Centrul de Mediere Bacau”,
tel . 0744353 914
         
Vasile Ghigea, Presedinte al  Asociatiei
,,Colegiul de mediatori al Judetului Bacau”,
tel. 0746023461
 
 


Biroul de presa al U.C.M.R.
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
+40745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro


 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania