Sambata, 1 iunie 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Comunicat Seminar A P M Transilvania - RomGer Sibiu

 

Mediatorii sibieni organizeaza workshop-ul
“MEDIEREA – PROCEDURA OBLIGATORIE DE LA 1 OCTOMBRIE 2012”

 

In data de 21 septembrie 2012, Asociatia Profesionala a Mediatorilor Transilvania din Sibiu (A.P.M.T. Sibiu), organizatie profesionala afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), organizeaza workshop-ul cu tema “Medierea – procedura obligatorie de la 1 octombrie 2012”.

Evenimentul se va desfasura la Auditoriul Universitatii Romano-Germane din Sibiu,  Piata Aurel Vlaicu, nr. 9, incepand cu orele 14:00. Printre participanti se afla magistrati, membri ai Baroului Sibiu, reprezentanti ai institutiilor locale, ai institutiilor bancare si ai companiilor de asigurari.

Incepand cu 1 octombrie 2012 intra in vigoare legea nr. 115/2012, prin care părțile sunt obligate să participe la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii înainte de a apela la instanța de judecata. In acest context, mediatorii sibieni isi propun popularizarea procedurii prin organizarea de workshop-uri si de sesiuni informative atat in Sibiu, cat si in orasele importante din judet.

In continuarea calendarului lunii septembrie 2012, A.P.M.T. Sibiu va fi partenerul local al proiectului national de promovare “Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine!”, derulat in toata tara pe o perioada de 24 de luni de catre FMMM Romania, in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.).

Fondata in 2012, Asociatia Profesionala a Mediatorilor Transilvania din Sibiu  isi propune sa ajute sibienii sa-si rezolve conflictele in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru confidential si profesionist. De asemenea, Asociatia Profesionala a Mediatorilor Transilvania militeaza pentru un cadru organizatoric pentru mediatori, astfel incat acestia sa dispuna de conditii adecvate, de materiale informative si de know-how pentru practicarea acestei profesii.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

Asteptam confirmarile prezentei dumneavoastra la eveniment pe adresele de mail centrumedieresibiu@gmail.com; tuluc.anamaria@yahoo.com; mirceasarac@yahoo.com; sau la tel. 0748.246397 ; 0741.146776.

Mediator Tuluc Ana Maria
Presedintele Asociatiei Profesionale a Mediatorilor Transilvania

Mediator Sarac – Luncasu Mircea
Vicepresedintele Asociatiei Profesionale a Mediatorilor Transilvania

Strada Mitropoliei nr.28
SIBIU/ ROMANIA
Tel: 0747.579 275  Fax: 0369.809 357
E-mail: centrumedieresibiu@gmail.com

Biroul de presa al U.C.M.R.
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
+40745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania