Sambata, 1 iunie 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Comunicat Caravana Medierii la Bruxelles

 

CARAVANA MEDIERII
LA BRUXELLES
“MEDIEREA APROAPE DE TINE!”

 

Caravana Medierii ajunge si la Bruxelles in data de 24 mai 2012.

Diaspora romana va participa la intalnirea cu mediatorii si va afla informatii despre modul cum este organizata profesia in Romania.

Agenda Comisiei Europene pentru anul 2012 prevede adoptarea unui instrument legislativ privind ADR pentru disputele business-to-business pana la finalul anului.

Strategia U.C.M.R. pentru 2011-2013 impartaseste aceasta viziune si intelege sa stabileasca o buna cooperare cu institutiile nationale si europene, pentru a promova medierea nu numai in randul in cetatenilor si afacerilor, dar si pentru comunitatile locale si intreprinderile de stat. Medierea este modalitatea universala de solutionare a disputelor, iar mediatorul este pacificatorul care a abordeaza medierea dintr-o perspective transfrontaliera. Astfel, termenul ADR poate fi tradus si ca “Appropriate” Dispute Resolution.

In acest context, Uniunea Centrelor de Mediere din Romania organizeaza, la Bruxelles, un workshop cu participarea mai multor experti in mediere si a unor personalitati ale vietii publice din Romania si din alte state membre UE. Obiectivul workshop-ului este intelegerea modului in care medierea poate fi utilizata cu succes in rezolvarea conflictelor, cu accentuarea perspectivei transfrontaliere.

 

Biroul de presa al U.C.M.R.,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania