Sambata, 1 iunie 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Curs Fundatia Slynn, UK de Tehnici avansate in mediere, 2-5 iunie 2011

 

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania isi doreste sa ridice calitatea formarii in mediere si, implicit, a calitatii acestei proceduri in Romania. In acest sens, se implica activ si in proiecte care au ca scop perfectionarea mediatorilor. Unul dintre cele mai importante, proiectul “Medierea – practica unitara” debuteaza la Buzau prin cursul “Tehnici avansate in mediere” organizat de Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi si Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation, in perioada 02.06.2011 – 05.06.2011. Cursul se desfasoara cu sprijinul direct al Asociatiei Centrul de Mediere Buzau si se desfasoara in incinta Consiliului Judetean Buzau.

Importanta acestui eveniment este data, in special, de prezenta formatorilor din Anglia: Sir Henry Brooke care este si judecator in Anglia, Paul Randolph, si Spenser Hilliard, aflati pentru prima oara in Buzau.

Cursul se adreseaza formatorilor in mediere si vor fi prezente toate scolile de formare importante din Romania (din Bucuresti, Iasi, Craiova, etc).

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (UCMR), a fost infiintata in anul 2005 si are ca principale obiective promovarea, sprijinirea, studiul si practica medierii, precum si popularizarea acesteia in Romania.
Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (FMMM) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Apropriate Dispute Resolution), printre partenerii interni fiind Centrul de Mediere Buzau, Centrul Mediatorilor Profesionisti Bucuresti, etc. O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of  Hadley European Law Foundation, cu spijinul careia deruleaza cursuri de pregatire profesionala pe tehnici avansate de mediere.

Avand in vedere importanta acestui eveniment, ne dorim sa ne fie alaturi si reprezentanti ai mass-mediei astfel incat sa putem realiza impreuna o informare corecta a beneficiarilor acestei practici si, mai ales, cresterea increderii in aceasta procedura.

 

Biroul de presa al UCMR,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania