Vineri, 31 mai 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Caravana Medierii Ploiesti - noiembrie 2012

 

CARAVANA MEDIERII OPRESTE PENTRU AL 25-LEA EVENIMENT
LA PLOIESTI
MEDIEREA APROAPE DE TINE!

 

Vineri 23 noiembrie 2012 se va desfasura cel de-al 25-lea eveniment din proiectul national de promovare a medierii “Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine”. Astfel, cu acordul doamnei presedinte Gabriela Mihai, mediatorii se vor intalni cu publicul in Rotonda Judecatoriei Ploiesti intre orele 10,00 – 13,00.

In parteneriat cu Asociatia Centrul de Mediere Ploiesti – membru afiliat al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), vor fi distribuite 500 de exemplare din revista “Medierea Tehnica si Arta” numarul 26/noiembrie 2012, cu articole scrise si de mediatorii prahoveni, precum si alte materiale realizate de acestia pentru informarea publicului asupra procedurii. Totodata, mediatorii vor oferi informatii despre ultimele modificari legale prin care se instituie obligatia partilor interesate de a se informa cu privire la avantajele medierii inainte de a putea recurge la instanta de judecata.

Proiectul “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!”, fondat de F.M.M.M. Romania si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor. Caravana consta intr-o serie evenimente lunare de informare a publicului, prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct de la acestia despre avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.

Doua evenimente speciale au avut loc pe 24 Mai 2012, cand Caravana s-a desfasurat in Bruxelles, Belgia, in parteneriat cu Arthis - Maison Culturelle Belgo-Roumaine, si pe 23 August 2012 in Kerkyra, Grecia, in parteneriat cu Hellenic Mediation&Arbitration Centre, in cadrul unei campanii adresate comunitatilor romane din diaspora, dar si schimbului de experienta cu organizatiile ADR locale.  

Caravana a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti si pana acum s-a derulat in 24 de locatii, bucurandu-se de un larg interes in fata participantilor, atat din partea cetatenilor, cat si a mediului de afaceri. Orasele in care Caravana a poposit sunt Braila, Brasov, Constanta, Mangalia, Bacau, Cluj Napoca, Ploiesti, Tulcea, Galati, Piatra Neamt, Iasi, Baia Mare, si din nou Bucuresti la aniversarea unui an de existenta (iunie 2012), Oradea, Buzau, Resita, Sibiu, Targu-Jiu si Zalau.

Pentru anul 2012, agenda Caravanei mai prevede opriri in Alexandria si Calarasi, dar si in Atena (28 noiembrie 2012).

F.M.M.M. Romania a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara, dar si cu organizatii prestigioase din Europa si S.U.A. din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution).

Revista profesionala “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata in 2010 de F.M.M.M. Romania, este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care a devenit liderul publicatiilor de specialitate din tara.

 

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

 

Biroul de presa al U.C.M.R.
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
+40745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro
www.ucmro.ro
www.mediereatehnicasiarta.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania