Vineri, 31 mai 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Caravana Medierii Resita - septembrie 2012

 

CARAVANA MEDIERII
LA RESITA
“MEDIEREA APROAPE DE TINE!”

 

In luna iunie 2012, Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine, a implinit un an!  Timp de 12 luni, mediatorii U.C.M.R. au poposit in 15 orase importante din Romania si in Belgia, la Bruxelles, unde s-au intalnit cu persoane interesate de aceasta procedura si au oferit informatii despre avantajele medierii.

Dupa oprirea aniversara de la Bucuresti, Caravana isi reia calatoria prin tara, a patra oprire din cel de-al doilea an fiind la Resita, sambata 8 septembrie 2012, in centrul civic, in fata Centrului Comercial “Nera Shopping Center –Resita”, incepand cu ora 11.

In cadrul evenimentului organizat de U.C.M.R. in parteneriat cu scoala de formare FMMM si “Asociatia Mediatorilor Caras Severin”, se vor distribui 500 de reviste “Medierea Tehnica si Arta” numarul 23/2012 (numarul 11 din anul 2 al revistei), cu articole scrise si de mediatorii din Resita, precum si alte materiale realizate de acestia  pentru informarea publicului asupra procedurii medierii. Totodata, mediatori vor oferi informatii despre noua procedura prealabila de informare a partilor, inclusa prin Legea 115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Proiectul “Caravana Medierii” a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti, urmand in lunile urmatoare evenimente in Braila (iulie 2011), Brasov (august 2011), Mangalia si Constanta (septembrie 2011), Bacau (octombrie 2011), Cluj (noiembrie 2011), Prahova (decembrie 2011), Tulcea (ianuarie 2012), Galati (februarie 2012), Piatra Neamt si Iasi (martie 2012), Baia Mare (aprilie 2012),  Bruxelles (mai 2012), Bucuresti (iunie 2012), Oradea (iunie 2012), Buzau (iulie 2012) si Grecia (august 2012).

Pe calendarul Caravanei se afla in continuare Sibiu (septembrie 2012), precum si alte orase importante din tara.

Proiectul “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” realizat de  Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor.

Caravana consta intr-o serie de evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.

Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of  Hadley European Law Foundation din Marea Britanie si cu Federal Mediation and Conciliation Service din S.U.A., cu sprijinul carora deruleaza cursuri de pregatire profesionala de tehnici avansate de mediere.

Revista “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata de F.M.M.M., este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care a devenit liderul publicatiilor de specialitate din tara.

Avand in vedere ca actiunea noastra are ca scop informarea populatiei cu privire la mediere si la avantajele ei, in luna septembrie va asteptam alaturi de noi si la Resita!

 

Biroul de presa al U.C.M.R.,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania