Vineri, 31 mai 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Caravana Medierii Oradea - iunie 2012

 

CARAVANA MEDIERII
LA ORADEA
“MEDIEREA APROAPE DE TINE!”

 

In luna iunie 2012, Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine, a implinit un an!  Timp de 12 luni, mediatorii U.C.M.R. au poposit in 14 orase importante din Romania si in Belgia la Bruxelles, unde s-au intalnit cu persoane interesate de aceasta procedura si au oferit informatii despre avantajele medierii.

Dupa oprirea aniversara de la Bucuresti, Caravana isi reia calatoria prin tara, prima oprire din cel de-al doilea an fiind la Oradea, sambata 30 iunie 2012, strada Republicii, incepand cu ora 11.00.

In cadrul evenimentului organizat de U.C.M.R. in parteneriat cu scoala de formare FMMM si “Asociatia Centrul de Mediere Bihor”, impreuna cu “Asociatia UNMR-filiala Bihor”, “Asociatia Ultrasilvan-filiala Bihor”, “Asociatia Centrul de Mediere Oradea” si “Asociatia Mediatorilor Bihor”, se vor distribui 500 de reviste “Medierea Tehnica si Arta” numarul 21/2012 (numarul 9 din anul 2 al revistei), cu articole scrise si de mediatorii din Bihor, precum si alte materiale realizate de acestia  pentru informarea publicului asupra procedurii medierii.

Proiectul “Caravana Medierii” a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti, urmand in lunile urmatoare evenimente in Braila (iulie 2011), Brasov (august 2011), Mangalia si Constanta (septembrie 2011), Bacau (octombrie 2011), Cluj (noiembrie 2011), Prahova (decembrie 2011), Tulcea (ianuarie 2012), Galati (februarie 2012), Piatra Neamt si Iasi (martie 2012), Baia Mare (aprilie 2012),  Bruxelles (mai 2012) si Bucuresti (iunie 2012).

Pe calendarul Caravanei se afla in continuare, Buzau (iulie 2012), Resita (august 2012) si Sibiu (septembrie 2012).

Proiectul “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” realizat de  Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor.

Caravana consta intr-o serie de evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.

Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of  Hadley European Law Foundation din Marea Britanie si cu Federal Mediation and Conciliation Service din S.U.A., cu sprijinul carora deruleaza cursuri de pregatire profesionala de tehnici avansate de mediere.

Revista “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata de F.M.M.M., este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care a devenit liderul publicatiilor de specialitate din tara.

Avand in vedere ca actiunea noastra are ca scop informarea populatiei cu privire la mediere si la avantajele ei, in luna iunie va asteptam alaturi de noi si la Oradea!

Pentru mai multe detalii despre evenimentul de la Oradea, puteti contacta urmatoarele persoane:
Mihai Benchis, tel: 0752 437 764
Lucia Tinte, tel: 0729 924 158

 


Biroul de presa al U.C.M.R.,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania