Vineri, 31 mai 2013
 Arhiva Comunicate de presa
Caravana Medierii Bacau - octombrie 2011

 

CARAVANA MEDIERII
MEDIEREA APROAPE DE TINE!
INVITATIE

 

“Caravana Medierii” va asteapta sambata 29 octombrie 2011 in Arena Mall din Bacau, incepand cu orele 10,00, pentru al 6-lea “popas” si eveniment lunar din Campania “Medierea Aproape de Tine!”.

Caravana a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti si s-a bucurat de un larg interes in fata participantilor, familiarizati cu notiunea de mediere. In continuare, publicul din Braila (iulie 2011), Brasov (august 2011), Mangalia si Constanta (septembrie 2011) au fost gazde ale mediatorilor, receptionand cu mult interes informatiile despre procedura.

Pe calendarul Caravanei se afla Cluj-Napoca (noiembrie 2011), Ploiesti (decembrie 2011), Tulcea (ianuarie 2012), Galati (februarie 2012), Iasi si Piatra Neamt (martie 2012); Baia Mare (aprilie 2012), Bucuresti (mai 2012), Arad (iunie 2012).

Proiectul “Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine!” realizat de  Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor.

Caravana consta intr-o serie de evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre aceasta avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti.

In cadrul evenimentului din 29 octombrie 2011 din Bacau, organizat in parteneriat cu Asociatia Centrul de Mediere Bacau, se vor distribui 500 de reviste “Medierea Tehnica si Arta” numarul 13/2011 (numarul 1 din anul 2 al revistei), cu articole scrise si de catre mediatorii din Bacau, precum si materiale informative realizate de mediatorii bacauani.

Evenimentul se inscrie intr-o serie de manifestari grupate sub denumirea Zilele Medierii la Bacau, organizate de Centrul de Mediere Bacau cu sprijinul Consiliului Judetean, eveniment care se afla la prima editie si care are drept scop implementarea procedurii medierii in comunitatea bacauana ca activitate de interes public.

Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of  Hadley European Law Foundation din Marea Britanie si cu Federal Mediation and Conciliation Service din S.U.A., cu sprijinul carora deruleaza cursuri de pregatire profesionala de tehnici avansate de mediere.

Revista “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata de F.M.M.M., este o revista profesionala lunara, editata bilingv in romana si engleza, care a intrat in al doilea an de existenta  o data cu aparitia numarului din luna octombrie 2011.

Avand in vedere ca actiunea noastra are ca scop informarea populatiei cu privire la mediere si la avantajele ei, in luna octombrie va asteptam alaturi de noi in Bacau!

 

Biroul de presa al U.C.M.R.,
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
0745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania